Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sonka burgonyás-medvehagymás köntösben

Sonka burgonyás-medvehagymás köntösben
Sonka burgonyás-medvehagymás köntösben
50 perc / előkészület: 40 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megfőztem a húsvéti sonka másik részét. Egyik kedvencemet készítettem belőle, burgonyás pongyolát kapott, medvehagymás ízesítéssel. Én most sütöttem fánkocskákat is: a kinyújtott tésztát kiszaggattam, s kisütöttem. 

hozzávalók / 4 adag

Sütőzsiradék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben.
  2. A héjában főtt krumplit meghámozzuk, krumplinyomón átnyomjuk. Míg meleg, összedolgozzuk a felfutott élesztővel, a többi hozzávalóval, és 1 órán át pihentetjük.
  3. Pihenés után kinyújtjuk kb. 3-4 mm vastagságúra, és akkora darabokra vágjuk, hogy a sonkát bele tudjuk bugyolálni.
  4. Bő olajban kisütjük.
  5. Mustárral, tormával, majonézzel vagy salátával tálaljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 135
elküldve: 1
receptkönyvben: 29
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Németi Olga

Mióta szakács: 2012.02.06.
105 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

töltött burgonyafánk, medvehagymás kelt tészta, medvehagymás burgonyafánk olajban sütve

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

596
burgonya 20 dkg
finomliszt 20 dkg
tojás 1 db
sertészsír 0.25 ek
tej 0.5 ml
friss élesztő 1 dkg
cukor 1 teáskanál
0 ízlés szerint
medvehagyma 0.5 csokor
főtt sonka 30 dkg