Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sonka és spárga leveles tésztaágyon

Sonka és spárga leveles tésztaágyon
Sonka és spárga leveles tésztaágyon
65 perc / előkészület: 25 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Életem első spárgaélményét ennek az ételnek köszönhetem, és azóta "úgy maradtam", szóval nagyon bejött. Egy régi Nők Lapja Konyhában találtam az alapját.  Amúgy mással is készíthető, spárga helyett gombával, sonka helyett sajttal, a lényeg a tészta alap. Könnyű tavaszi-nyári vacsorának spárgaszezonban kiváló, nem fekszi meg a gyomrot, de cserébe isteni fincsi.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A leveles tésztát a tepsibe fektetjük - sütőpapír kerülhet alá, de nem feltétlenül kell, teflon falú tepsiben nem ég le. Arra ügyeljünk, hogy egy kis peremet hajtsunk a tésztának, hogy megtartsa a rákerülő hozzávalókat.
  2. A tetejét megkenjük kis tejjel, megszurkáljuk villával, és előmelegített sütőben 20 perc alatt elősütjük. Ha már pirosodik a széle, kivehetjük.
  3. Míg a tészta sül, a sonkát vagy bacont felszeleteljük, és egy kicsit megpirítjuk. 
  4. A spárgát alaposan megmossuk, ügyelve a fejére, és 5-6 perc alatt sós vízben roppanósra főzzük, majd 2 centis darabokra vágjuk. A fejét hagyjuk egyben.
  5. A tojások fehérjét óvatosan szétválasztjuk a sárgájától, és egy kicsit felverjük, hogy könnyebb legyen eloszlatni majd a tésztán.
  6. A tésztát kivesszük a sütőből, és ráöntjük a tojásfehérjét. 
  7. Elegyengetjük rajta a sonkát/bacont és a spárgát, sózzuk, borsozzuk, és 15 perce visszatesszük a 180 fokos sütőbe.
  8. Ha a tojásfehérje láthatóan megsült (kifehéredett), akkor óvatosan ráültetjük a tojássárgákat (vagy kicsit hagyjuk, hogy szétfolyjon), picit még borsozzuk, és 5 percre visszatesszük, amíg meg nem szilárdult. Ez utóbbi lépés ízlésfüggő, aki szereti a sárgáját kicsit lágyabban, az kevesebb ideig süsse.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 274
elküldve: 0
receptkönyvben: 56
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsófi.M

Mióta szakács: 2011.11.03.
39 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: pite
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

zöldséges leves baconnel, sós pite leveles tésztából, spárgás sonkás tészta

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

cilinke-56
cilinke-56 Thu, 2012-04-19 16:04

Ja ,és szétnéztem a receptjeid között,elmentettem a csirkéseket !Azokat is ki fogom próbálni !

cilinke-56
cilinke-56 Thu, 2012-04-19 15:35

Kedves Kajakóma ! Szeretném ezt az ételt elkészíteni,nagyon guszta !Nekem a Lídl-be kapható
leveles tésztám van itthon.Írd már meg légyszives,hogy Te is hasonlóból készíted ?
Mekkorára nyújtsam,hogy ne legyen se túl vastag,sem pedig vékony ? Sajnos nincs teflon falú
tepsim,de azért hátha sikerül !

mzsofi
Zsófi.M / mzsofi Thu, 2012-04-19 15:44

Kedves Cilinke,
Én sima, bárhol kapható, fagyasztható leveles tésztát vettem, de teljesen biztos vagyok, higy a Lidl-ös is megfelelelõ lesz. Nem nyújtottam már, ez eleve úgy volt feltekerve, de kb. fél cm vastagból érdemes.
Üdv,
Zsófi

465
főtt sonka 10 dkg
zöldspárga 20 dkg
leveles tészta 1 csomag
tojás 3 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint