Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sonkába göngyölt spárga

Sonkába göngyölt spárga
Sonkába göngyölt spárga
33 perc / előkészület: 10 perc főzés: 3 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Duplázva az adagot főételnek, vacsinak is teljesen jó, egyébként meg előétel. Nagyon nyárias, ránk fér ez a spárgaszezonban.

hozzávalók / 2 adag

A spárgához

A pirítóshoz

ajánlat

Zöld spárgából is jó, sőt, én is abból akartam elkészíteni, de nem kaptam a piacon.

Szólj hozzá!

elkészítés

A spárgához

  1. A spárgákat megmossuk, levágjuk a fás végüket, majd lobogó sós vízben főzzük 3 percig.
  2. Jeges vízbe szedjük a spárgákat, megvárjuk, míg teljesen kihűlnek, majd papírtörlőn hagyjuk őket megszáradni.
  3. Vékony sonka- vagy baconszeletekbe göngyöljük őket ötösével, ha szükséges, fogpiszkálóval összetűzzük.
  4. Alufóliára fektetjük a csokrokat, melléjük tesszük a megmosott paradicsomokat, sózzuk, borsozzuk, olívaolajjal meglocsoljuk, majd nagyjából bebugyoláljuk, és előmelegített sütőben sütjük kb. negyed óráig. Ezután kibontjuk a csomagot, kicsit meglocsolgatjuk a spárgákat a kisült olajos lével, és még 10 percet pirítjuk.
  5. Tányérra szedve kevés parmezánt reszelünk rá.

A pirítóshoz

  1. A bazsalikomot az olívaolajjal és kevés sóval mozsárban hanyagul összezúzzuk.
  2. A kenyérszeleteket megkenjük a bazsalikomos olajjal és betoljuk a sütőbe a spárgák mellé. Kb. 10 perc alatt megpirul.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 387
elküldve: 2
receptkönyvben: 47
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Miss Lemon

Mióta szakács: 2012.04.06.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
kategória: tapas
szezon: tavasz
adag: 2 főre
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

sonkás spárga pirított ciabattával és sült paradicsommal, mediterrán spárgagöngyöleg, sült spárga

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

279
fehér spárga 10 db
bacon 2 szelet
koktélparadicsom 8 db
olívaolaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
parmezán sajt 3 g
bagett 4 szelet
olívaolaj 1 ek
bazsalikom 1 marék