Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sonkába-sajtba tekert spárga

Sonkába-sajtba tekert spárga
Sonkába-sajtba tekert spárga
40 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Petrezselymes újburgonyával és hollandi mártással nagyon finom ebéd vagy vacsora. Mindenkinek ajánlom.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spárgákat megpucoljuk, alulról kb. 5 cm-t, a végeinél kb. 2 mm-t levágunk, majd megmossuk folyó csapvíz alatt.
  2. Akkora fazékban odatesszük főni bő vízben, amiben kényelmesen elfér, nem hajolnak be a spárgák.
  3. Hozzáadjuk a sót, cukrot, citromlevet, kenyérszeletet, és forrástól számítva 10 percig főzzük. Amikor kész, kiszedjük a vízből.
  4. Egyenként a sonkaszeletekre 1 szelet lapkasajtot teszünk, és 5 szál spárgát betekerünk vele.
  5. Kivajazott jénai tálba tesszük őket, és előmelegített sütőben sütjük, míg a sajt elolvad, és a sonka szélei pirosak lesznek.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 404
elküldve: 0
receptkönyvben: 36
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Smaragd konyha

Mióta szakács: 2014.05.04.
149 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
alkalom: húsvét
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
kategória: tapas
szezon: tavasz
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

sonkába-lapkasajtba göngyölt spárga, zöldspárga göngyölve, sonkába-sajtba tekert zöldspárga

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Sun, 2016-05-15 12:41

Remek! Nagyon vártam már a spárga szezont!

340
zöldspárga 20 közepes db
sonka 3 dkg
lapkasajt 4 db
kenyér 1 szelet
0 ízlés szerint
cukor 0.5 teáskanál
citromlé 0.5 citromból nyert
vaj 0.5 ek