Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sonkába tekert hal tejszínes káposztával

Sonkába tekert hal tejszínes káposztával
Sonkába tekert hal tejszínes káposztával
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Általában nem használok tengeri halat, mivel Budapesttől messze a tenger, így csak fagyasztva juthatok halhúshoz (ritka szerencse kell ahhoz, hogy egy frissen beszerzett darab kerüljön az asztalra). A Nagycsarnokban viszont nagyon tetszik a sokféle halaspult a pincében, ezért úgy döntöttem, kipróbálok egyet a szakácskönyveimben mostanáig hanyagolt halas receptekből is. A Gordon Ramsay's Secrets c. könyvben találtam az alábbi receptet, és ahogy a séf a bevezetőben ígérte, az ördöghal húsa valóban rendkívül finom, omlós. Könnyű ebéd, gyorsan elkészül, és a sonka jó kiegészítőnek bizonyult. Ha volt is a húsnak eredetileg bármilyen kellemetlen halíze, azt a vékony, de intenzív ízű sonka magabiztosan kioltotta.

A recept forrása és további izgalmas ételek: http://husosfazek.blog.hu/

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az ördöghalat a szürkés hártyától éles késsel megtisztítjuk, elvileg szálka már nincs rajta, de néhány azért akad, ezeket húzkodjuk ki!
  2. A pármai sonkát celofánra tesszük, erre illesztjük rá középre a halhúst, majd szorosan feltekerjük a fólia segítségével. A celofánt a csomag két végén szaloncukorszerűen összetekerjük, hogy a sonkába tekert hal felszínén megfeszüljön, s így hengerformát kapjunk. Legalább egy órára, de akár egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  3. A répát és a zellert megpucoljuk, kis kockára vágjuk. A káposzta külső leveleit leszedjük, közepét kivágjuk, majd vékony szeletekre vágjuk.
  4. Nagy serpenyőben 50 g vajat olvasztunk, s ezen a répát és a zellert fedő alatt, közepes lángon 8 percig pároljuk, ekkor hozzáadjuk a káposztát, sózzuk-borsozzuk, újabb 8 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a tejszínt. Fedő nélkül közepes lángon az egyveleget sűrítjük.
  5. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Sütőbe is rakható öntöttvas serpenyőben 50 g vajat és az olívaolajat felhevítjük, ebbe tesszük a fóliából óvatosan kicsomagolt sonkás halat, minden oldalát megpirítjuk, összesen 4 percig, majd 5 percre a 180 fokos sütőbe tesszük.
  6. A sütőből kivéve 5 percig pihentetjük, majd 4 cm-es karikákra vágjuk, és a káposztával tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 441
elküldve: 5
receptkönyvben: 143
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Húsosfazék

Mióta szakács: 2008.03.20.
22 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: halételek
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
hasonló receptek

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2009-04-06 15:17

köszi a válaszod, akkor alkalomadtán kipróbálom ördöghallal:-)

Húsosfazék
Húsosfazék / Húsosfazék Mon, 2009-04-06 09:19

Nem mernék hozzá más halat írni, mert ez az ördöghal szerintem tényleg egyedülálló a halak között semleges ízével, meg a hús homogén szerkezetével.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2009-04-05 21:45

Nagyon izgalmas kombináció és gyönyörű fotó!
Milyen más hallal tudnád még elképzelni a receptet?

981
ördöghal 50 dkg
pármai sonka 80 g
sárgarépa 2 db
zeller 1 kis db
kelkáposzta 1 kis fej
olívaolaj 2 ek
vaj 100 g
főzőtejszín 250 ml
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint