Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sonkába tekert sajttal töltött buktavirág

Sonkába tekert sajttal töltött buktavirág
Sonkába tekert sajttal töltött buktavirág
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem is emlékszem, hogy valaha készítettem-e sós buktát. Így most ebbe is belevágtam. Egy hétköznapi ebéd második fogása volt. A kisfiam alig várta, hogy kézmelegre hűljön, rögtön kettőt is megeszegetett.:-)

hozzávalók / 4 adag

Tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 1 tk cukor
  • 2 tk só
  • 7 dkg margarin
  • 1 tojássárgája

Töltelékhez:

Lekenéshez:

  • 1 tojás
  • 2 ek tej

ajánlat

Friss zöldségekkel, paprikával, paradicsommal, uborkával, esetleg ketchuppal, majonézzel kínáljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáöntjük a felfutott élesztőt, a sót, a szobahőmérsékletű margarint és a tojássárgáját. Alaposan kidagasztjuk.
  3. Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  4. Egy nagyobb méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk.
  5. A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk. Fél cm vastagra, téglalap alakúra elnyújtjuk.
  6. A hosszabbik oldaláról levágunk egy kb. 4-5 cm széles csíkot. Ezt feltekerjük, mint a csigát. Ez lesz a virág közepe. A tepsi közepére helyezzük.
  7. A maradék tésztát 3 egyenlő széles csíkra vágjuk, majd a csíkokat negyedeljük. Így 12 db bukta alapot kapunk.
  8. A sajtból 12 db kb. 1*6-7 cm méretű rudakat vágunk, amit betekerünk 1-1 sonka szeletbe. A feltekert sonkaszeletet a tésztalap közepére helyezzük.
  9. A két szélét kicsit felhajtjuk kb. 2 cm vastagon, majd feltekerjük, és a tésztaszélet a bukta oldalához csípjük.
  10. A buktákat körberakjuk a tekercsen, és ha kész vagyunk, letakarva további 35 percet kelesztjük.
  11. Lekenjük egy egész, felvert tojással.
  12. Előmelegített sütőben 30 perc alatt, 180 fokon, hőlégkeveréssel megsütjük.
  13. A sütőből kivéve lekenjük tejjel, és konyharuhával letakarva hagyjuk kb. 10 percet átgőzölni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 38×30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 328
elküldve: 3
receptkönyvben: 83
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

sonkás bukta, sajtos-sonkás bukta, sós bukta sajttal és sonkával

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bakfitty
bakfitty Tue, 2013-06-18 09:32

Andi! Gyönyörű virágot készítettél! Gratulálok! Mentettem is gyorsan! :-)