Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sonkakrémes briós

Sonkakrémes briós
Sonkakrémes briós
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy régi Kiskegyed Konyhájában találtam a receptet, és megsütöttem egy húsvéti reggelire. Látványos finomság.

hozzávalók / 7 adag

A brióshoz

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

A brióshoz

  1. A vajat felolvasztjuk. (Ügyeljünk rá, hogy ne legyen forró!) A töltelékhez szükséges tojásokat megfőzzük, lehűtjük, megpucoljuk.
  2. 1-1,5 dl tejet a mikróban langyosra melegítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, letakarjuk konyharuhával, és meleg helyen felfuttatjuk.
  3. Nagy tálba tesszük a kétféle lisztet, sót, és a tejföllel elkevert 1 db tojást, ehhez adjuk a felfuttatott élesztőt.
  4. Dagasztani kezdjük, közben hozzácsorgatjuk az olvasztott vajat, és ha szükséges, hozzáadjuk a maradék tejet. A tészta akkor jó, ha elválik a tál falától.
  5. Letakarjuk, kb. egy óra alatt duplájára kelesztjük.

A krémhez

  1. A hozzávalókat botmixerrel pépesítjük, sóval, borssal, petrezselyemmel ízesítjük.

Összeállítás

  1. A tésztát átgyúrjuk, rudat formázunk belőle, és 14 db-ra osztjuk. A cipókat téglalap alakúra kisodorjuk, és megkenjük őket a sonkakrémmel, majd felcsavarjuk, ezekből lesznek a copfok.
  2. Egy brióst két copfból fonjuk össze. Keresztben egymásra fektetjük a két copfot, az alsót áthurkoljuk a másik fölött (mint a mellrák elleni szalag). A közre fogott copf egyik végét a meghurkolt copf hozzá közelebb eső végéhez illesztjük, a másikat szintén. A végeket befordítjuk a briós alá, majd további fél órát kelesztjük letakarva. (Ha reggelire akarjuk készíteni, előző este nyugodtan megcsinálhatjuk a briósokat eddig a pontig, és letakarva hűtőbe tehetjük őket - nem változtat az eredményen.)
  3. Sütés előtt a briósokat megkenjük tejföllel elkevert tojással, megszórjuk őket szezámmaggal, és 200 fokon 30 percet sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 450
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Rekalein

Mióta szakács: 2014.02.09.
27 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
alkalom: húsvét
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
kategória: kelt tészta
maradék ételből: maradék húsból
nehézség: nehéz
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc

egyéb elnevezések

sós briós, briós sonkakrémmel töltve, szezámmagos-sonkakrémes briós

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

555
vaj 50 g
tej 3 dl
cukor 1 csipet
élesztő 25 g
finomliszt 500 g
rétesliszt 100 g
tejföl 2 ek
tojás 2 db
1 kávéskanál
szezámmag 3 ek
főtt tojás 3 db
sonka 200 g
tejföl 6 ek
mustár 4 ek
petrezselyem 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint