Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sonkás-baconös töltött tészta

Sonkás-baconös töltött tészta
Sonkás-baconös töltött tészta
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szoktam beletenni az egyik adagba vékony kolbászkarikákat, de ízlés szerint bármivel lehet tölteni. Eredetileg konzerv kukoricát is lehet beletenni, de mi azt nem szeretjük, ezért a pulyka párizsitól a füstölt sajton át, a kolbászig, császárszalonnáig bármi jöhet bele, amit szeretünk, vagy amink éppen otthon van.

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Töltelék

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 2 dl langyos cukros tejbe belemorzsoljuk az élesztőt. A liszthez hozzáadjuk a sót és a cukrot, majd a 2 dl olajat és a maradék tejet, és a felfuttatott élesztős tejet is. Jó alaposan átgyúrjuk, és langyos helyen letakarva 1 órát kelesztjük. Addig összekockázzuk a töltelékhez a sonkát, bacont, csíkokra aprítjuk a hagymát, lereszeljük a sajtot és bármit, amit szeretnénk beletenni. A tejfölt lereszelt fokhagymával kikeverjük.
  2. Mikor megkelt a tészta, lisztezett deszkán átgyúrjuk, kétfelé vesszük, majd az első cipót vékonyra nyújtjuk. Megkenjük fokhagymás tejföllel, rászórjuk a bacont, a sonkát vagy felvágottat, esetleg kolbász karikákat, utána megszórjuk vékony csíkokra szelt hagymával, és a lereszelt sajttal megszórjuk.
  3. Ezután feltekerjük, mint a kalácsot, és megkenjük egy tojás és egy kanál tejföl keverékével. Megszórjuk a tetejét szezámmaggal (vagy sajttal), és háromszögekre vágjuk fel.
  4. Előmelegített sütőbe sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 20-25 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 23 813
elküldve: 10
receptkönyvben: 345
elkészítve: 18/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Anett házias ízei

Mióta szakács: 2013.03.27.
54 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
fogás: egyéb fogás
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

baconös kifli, sós töltött kifli, tejfölös töltött kifli

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

SDorci
SDorci Thu, 2016-05-26 21:40

Nagyon jó kis recept :) Finom lett nagyon!
Köszönöm: Dóri

Anett házias ízei
Anett házias ízei / Anett házias ízei Fri, 2014-01-24 14:16

Kedves Edy! Nekem nem folyt ki a sajt. Lereszelve megszórtam vele a feltekerés előtt, ha mégis félsz tőle, hogy kifolyna használhatsz pl. füstölt sajtot az egyáltalán nem folyik.

edy0514
edy0514 Thu, 2014-01-23 22:16

Kedves Anett!
Ha sütés előtt daraboljuk, nem folyik ki az összes sajt?

1380
finomliszt 80 dkg
friss élesztő 5 dkg
cukor 1 ek
1 ek
tej 5 dl
napraforgó olaj 2 dl
tejföl 300 g
fokhagyma 2 gerezd
lila hagyma 2 közepes db
sajt 20 dkg
csirkemell sonka 30 dkg
bacon 400 g
szezámmag 2 ek
tojás 1 db
tejföl 1 ek