Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sonkás-brokkolis quiche

Sonkás-brokkolis quiche
Sonkás-brokkolis quiche
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A quiche éppen olyan finom hidegen, mint melegen, ezért nyugodtan szállíthatjuk piknik fogásként, gyermekzsúrokba vagy vendégségbe.

hozzávalók / 6 adag

Tészta:

  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 6-8 ek víz

Töltelék:

  • 25 dkg brokkoli
  • 20 dkg füstölt sonka
  • 10 dkg póréhagyma
  • 5 dkg sajt
  • 2 dl habtejszín
  • 2 db tojás
  • só, bors

ajánlat

Bármilyen zöldséggel: gombával, spárgával vagy csak hagymával és sonkával is elkészíthető ez a nagyszerű fogás. Reggelire, uzsonnára, de még vacsorára is adható!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az átszitált lisztbe belemorzsoljuk a vajat, és pár kanálnyi víz segítségével könnyű tésztát gyúrunk belőle, majd 1 órára a hűtőbe tesszük pihenni.
  2. Ez idő letelte után a tésztát kb. 5 mm vastagságúra nyújtjuk, és egy kerek vagy hullámos szélű quiche sütőformát kibélelünk vele, villával helyenként megszurkáljuk, majd 180 fokra melegített sütőben kb. 15 percig elősütjük.
  3. Közben a brokkolit apró darabokra szeljük, és kevés vízben megpároljuk.
  4. Pici vajdarabkát dobunk mellé, és jöhet a karikázott póré, az aprított sonka, melyekkel pár percig tovább pirítjuk a tölteléket.
  5. Amíg a töltelék hűl, a tejszínt a tojásokkal és a reszelt sajttal összekeverjük.
  6. Ebbe borítjuk a pirított sonkás-brokkolit, majd az elősütött tésztára öntjük a keveréket.
  7. A quiche mehet vissza a sütőbe további 15 percre sülni.
  8. Friss salátalevelekkel melegen vagy hidegen tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 36 270
elküldve: 22
receptkönyvben: 842
elkészítve: 53/56
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
280 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

francia zöldségtorta, zöldségtorta, sonkás-zöldség torta, zöldséges-sonkás pite

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kerha
kerha Thu, 2017-04-20 12:33

Kedves Gréti! Isteni lett! Én a húsvéti maradékfelhasználás jegyében két főtt tojást is vágtam bele. Bár én tovább sütöttem magában, és töltelékkel is. Nekem is nyersnek tűnt a forró tészta alja, ami képtelenség, úgyhogy arra gondoltam, hogy a magas vajtartalom miatt tűnhetett úgy melegen, mintha nyers lenne. Másnap, a hűtőből kivéve tökéletes volt a tészta színe :) Nagyon szépen köszönöm a receptet!!!

edde
edde Wed, 2015-04-08 11:28

szia! Nálam stimmel minden. Talán kicsit tovább sütöttem a második sütésnél, mert pirosabban szeretjük, az esőnél meg a lesúlyoztam (vaksütés), mert féltem, hogy felpúposodik. Gyors, egyszerű, az alapanyagok általában rendelkezésre állnak, de most a húsvéti sonkamaradék pusztításának jegyében készítettem el ezt a remek fogást. A sonkatekercsekből kikapartam a tormás krémet, és az is ment a tejszínes, tojásos cuccba, de belekerült a maradék főtt sonka is.
Szeretem a maradékmentő recepteket, nekem a quiche is egy ilyen étel. Köszi az ötletet!

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Wed, 2015-04-08 18:12

Szia! szuper, hogy jól sikerült a quiche! Mi is imádjuk és ha hazamegyek készítek egyet a maradék sonkából. Holnap lesz egy piadinás cikkem, ugyancsak maradékmentő ötlet. Ajánlom figyelmedbe! Köszi a hozzászólást! Gréti

Kónya Katalin
Kónya Katalin / Kónya Katalin Mon, 2014-03-31 16:31

Szia Gréti!
Sajnos hiába csináltam mindent pontosan úgy, ahogyan írtad, nekem nyers maradt az alja. (Szerintem nem elég ennek a pitetésztának ennyi idő, vagy nem volt elég neki a 180 fok.) Mi lehetett a hiba szerinted?

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Tue, 2014-04-01 16:27

Szia Katalin! Így, hirtelen nem tudom, hogy mi lehetett a probléma. Lehet, hogy a sütőink nem egyformán sütnek (melegednek). Szerintem legközelebb hosszabb ideig vagy picit erősebb lángon próbáld meg a quiche-t sütni. Remélem, így jó lesz és tudtam segíteni. üdv, G

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Thu, 2014-03-27 12:26

Szia fahej77! Mármint a brokkolinak kevés a pirítási idő? Ez sok mindentől függ: pl. mekkorák a rózsák, amekkorára szétszedted, puhán vagy roppanósan szereted a pitében a zöldségeket, stb. Nagyon örülök, ha finom lett. Én ma is készítek egyet, már otthon vár a brokkoli a hűtőben. Üdv, G

fahej77
fahej77 Thu, 2014-03-27 01:10

Kedves Gréti! Az a tapasztalatom, hogy ha a megparolt brokkoli melle csak ugy bedobjuk par percre keves vajon (vagy nagyon sok vaj kell inkabb hozza???) piritani a poret es a sonkat akkor az nem eleg neki. Illetve sokkal hosszabb ideig kell majd sütni a sütőben, nálam már 30perce sül az elosutes utan es most szep aranysarga a teszta is. En also-felso sutesre tettem a kozepso racsra 180fokra. FInom lett, köszi!