Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sonkás burgonyasaláta

Sonkás burgonyasaláta
Sonkás burgonyasaláta
100 perc / előkészület: 70 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Minden hétvégén alkotok valami kreatív ételt. Most ez került sorra. :)

hozzávalók / 4 adag

A salátához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A főtt burgonyát, főtt tojást és a csemegeuborkát felkarikázzuk.
  2. A lilahagymát cikkekre szeleteljük. Egy tálba helyezzük.
  3. A tejfölt, majonézt, mustárt és a tökmagolajat összekeverjük, sózzuk, borsozzuk és a felkarikázott alapanyagokkal óvatosan elkeverjük.
  4. Egy tortaformába tesszük, elegyengetjük, majd egy éjszakára a hűtőbe helyezzük.
  5. Másnap kivesszük a kapcsos formából.
  6. A sárgarépát a tetejére reszeljük.
  7. Uborkáról vékony csíkokat vágunk. TIPP: Ez lesz a virág szára.
  8. Retekből vagdossuk ki a virág szirmait, medvehagymalevél a virág levelei.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 023
elküldve: 4
receptkönyvben: 50
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1091 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter, vasárnapi ebéd
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: saláta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

majonézes krumplisaláta sonkával, sonkás-majonézes krumplisaláta, burgonyasaláta sonkával

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Salamon Csilla
Salamon Csilla / Salamon Csilla Sun, 2012-04-29 14:53

Kedves Anya-banya!
Köszönöm a dicséretet és nagyon örülök,hogy tetszenek a receptjeim.Ezért érdemes a szabadidőmbe foglalkozni vele:)Köszönöm:)
További szép napokat:)
Csilla:)

Anya-banya
Anya-banya Thu, 2012-04-26 10:34

Fantasztikus!!!!!!! Bitang jól néz ki. Imádom a receptjeidet. A hétvégén jönnek haza a csimotáim, az asztalon a helye. Köszi szépen.
Üdv:Inci.

pitzburg
p2 / pitzburg Thu, 2012-04-26 09:10

Hát első ránézésre azt mondtam magamban: Gyöngyvirágot tett a tetejére??? Hát normáááááális? :))))

És igen, gyöngyvirág, retekből FARAGVA! Kedves Csilla, ha eddig még nem voltál, keress egy olyan tanfolyamot, ahol az ilyen hidegtálkészítést oktatják, a te kreativitásod, kézügyességed megérdemelné, hogy egy ilyen szakmában teljesedj ki! Fantasztikus dolgokat szoktál csinálni! :) Sokszor még meg sem nyitom a receptet, de tudom, hogy ez a Salamon Csilla receptje! :)

598
tejföl 450 g
burgonya 500 g
majonéz 75 g
főtt sonka 30 dkg
mustár 1 ek
főtt tojás 2 db
tökmagolaj 1 teáskanál
csemegeuborka 4 db
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
sárgarépa 2 db
kígyóuborka 1 db
retek 2 db
medvehagyma 0.25 csokor