Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sonkás csiga 2.

Sonkás csiga 2.
Sonkás csiga 2.
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A húsvéti sonka utolsó morzsái méltóan búcsúztak az ünneptől...

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

ajánlat

Füstölt húsos bablevesből is csenhetünk ki a töltelékhez húst, vagy bármilyen intenzívebb ízű főtt sonkát, tarját is használhatunk hozzá, amit füstölt sajttal szórunk meg.
Ha a sütőnk nem hőlégkeveréses, akkor kb. 20°C-kal nagyobb lángon süssük!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kb. 1 dl langyos tejbe szórjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
  2. A többi tejet és a margarint is langyosra melegítjük.
  3. A hozzávalókból közepesen lágy tésztát készítünk, és kétszeresére kelesztjük.
  4. Ezután lazán átgyúrjuk, majd téglalap alakúra nyújtjuk, úgy 1 cm vastagra.
  5. A töltelékhez a sonkát ledaráljuk, vagy nagyon apróra vágjuk, a snidlinget is felaprítjuk, s ezeket összekeverjük a tejföllel, meg 5 dkg puha margarinnal.
  6. A tölteléket egyenletesen a kinyújtott tésztára kenjük, és megszórjuk a reszelt sajttal.
  7. Lazán feltekerjük, és kb. 2 ujjnyi darabokra vágjuk, hogy 15-16 db legyen belőle.
  8. Kikent tepsibe rakjuk a csigákat, az oldalukat megkenjük olvasztott margarinnal, hogy majd ha készen lesznek, könnyebb legyen őket szétszedni.
  9. A tetejüket megkenjük a kissé felvert tojásfehérjével, és gazdagon megszórjuk reszelt sajttal.
  10. Kicsit hagyjuk így pihenni, míg a sütő bemelegszik, majd aranyszínűre sütjük.

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 22x38x6 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 394
elküldve: 1
receptkönyvben: 151
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
288 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: sós süti
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos-sonkás csiga, sajtos-sonkás kelt tekercs

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bató Edit
Bató Edit Thu, 2011-06-09 10:48

Ínycsiklandóak a csigáid, most jöttem rá, hogy milyen éhes vagyok...

Fahéj
Fahéj / Fahéj Mon, 2011-06-06 17:53

A csigák köszönik a dicséretet! :) ...és nagyon-nagyon finomak is, még másnap is! :) Üdv: Fahéj

1083
finomliszt 50 dkg
élesztő 2.5 dkg
tej 3 dl
tojássárgája 1 db
margarin 10 dkg
1 teáskanál
cukor 1 teáskanál
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
főtt sonka 20 dkg
tejföl 2 ek
margarin 5 dkg
snidling 1 csokor
sajt 5 dkg
tojásfehérje 1 db
sajt 5 dkg
margarin 3 dkg