Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sonkás csirkemelltekercs

Sonkás csirkemelltekercs
Sonkás csirkemelltekercs
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sok-sok évvel ezelőtt keresztszüleimnél írtam le ezt a receptet egy könyvből. Ők mondták, hogy elkészítették, és nagyon ízlett nekik. Amikor már külön háztartást vezettem, kipróbáltam. A mai napig imádom, és a családom is nagyon szereti. Érdemes kipróbálni!!!

hozzávalók / 4 adag

Hús elkészítése

Mártás elkészítése

Szólj hozzá!

elkészítés

Hús elkészítése

  1. A fél csirkemelleket megtisztítjuk, majd hogy nagyobb legyen, félbevágjuk. De nem vágjuk el teljesen, csak hogy jó nagy, tölthető csirkemell-szeleteket kapjunk. Mind a 4 fél csirkemellel így teszünk. (Itt jegyzem meg, hogy aki szereti, esetleg pulykamellet is használhat.) Majd óvatosan kicsit kiklopfoljuk, szinte csak elegyengetjük a húst. Ezután lesózzuk mindkét oldalát, és félretesszük. (A "kis húsokat", amik a csirkemellfilén vannak, és ennél az ételnél nem tudom felhasználni, én le szoktam fagyasztani, összegyűjtöm, és ha már van annyi, betekerem baconbe, esetleg pár darab májat is melléteszek, és isteni egy újabb ebédnek.)
  2. A tarját vagy aprítóval nagyon apróra vágjuk, vagy akár le is lehet darálni. A füstölt sajtot lereszeljük. Összekeverjük a sonkát, a sajtot, és hozzáadunk egy kevés fehér borsot és egy kis szerecsendiót. Nem kell sok, mert nagyon intenzív íze van. Só nem kell a tarja miatt. A húst pedig úgyis megsóztuk.
  3. Mivel 4 húst fogunk tölteni, előkészítünk 4 nagyobb alufóliadarabot. Majd tegyünk egy nagy lábasba vizet forrni.
  4. A hússzeleteket egyenként kiterítjük, a 3/4 részére elterítjük a tölteléket, és felcsavarjuk, mint egy bejglit. Nem kell megtűzdelni. A hústekercseket egyenként betekerjük szorosan 1-1 alufóliába. Az alufólia akkora legyen, hogy a húsok végein is hosszabb legyen. Amikor betekertük, a végét is óvatosan megtekerjük (mintha szaloncukrot csomagolnánk), és visszahajtjuk. Majd beledobjuk a forrásban lévő vízbe. Lefedjük, és kb. 40 percig hagyjuk főni a húsokat.
  5. Ez idő alatt megfőzhetjük a rizst is. Elkészíthetjük hagyományos módon, vagy tasakos rizsből is. Ahogyan jobban szeretjük.
  6. Ha megfőttek a húsok, leöntjük a vizet róla, és óvatosan - mert forró - kicsomagoljuk. Tálaláshoz a hústekercseket egy éles késsel ferdén 3-4 darabra vágjuk. A rizzsel, besamellel és barackkal fogyasztjuk.

Mártás elkészítése

  1. A besamelmártáshoz elkészítjük a rántást, majd csomómentesen elkeverjük a tejjel, és fűszerezzük sóval, fehér borssal és egy pici szerecsendióval. Ha besűrűsödött, készen is van.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 732
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

katica32

Mióta szakács: 2014.01.02.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: főétel

egyéb elnevezések

töltött csirketekercs, sajtos-sonkás csirkemell

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

705
csirkemell filé 2 db
füstölt-főtt tarja 20 dkg
füstölt sajt 20 dkg
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
őszibarack konzerv 350 g
rizs 20 dkg
víz 4 dl
napraforgó olaj 2 ek
finomliszt 2 csapott ek
tej 2 dl
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 1 csipet