Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sonkás-gombás batyuk

Sonkás-gombás batyuk
Sonkás-gombás batyuk
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kirándulás alkalmára készítettem el ezt az útravalót.:)

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsemléket felkockázzuk, és langyos tejbe áztatjuk.
  2. Ha felszívta a tejet, hozzáadjuk a villával összetört sonkát, gombát, az apróra vágott petrezselymet, zúzott fokhagymát, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  3. Egy tojást felverünk, majd hozzáadjuk a töltelékhez, és az egészet állni hagyjuk kb. 1/2 óráig, hogy az ízek összeérjenek.
  4. A tésztát felengedés után vékonyra kinyújtjuk, és 10x10 cm-es négyzetekre vágjuk.
  5. Mindegyik közepébe tölteléket halmozunk, majd a széleit átellenben felül összecsíptetjük.
  6. Lekenjük tojással, majd megszórjuk szezámmaggal, és aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 169
elküldve: 1
receptkönyvben: 111
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1082 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: sós süti
fogás: hideg előétel
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas

receptkategóriák

egyéb elnevezések

töltött batyu, sonkás-gombás táska, sós leveles

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

626
leveles tészta 1 csomag
zsemle 2 db
tej 1 dl
tojás 2 db
fokhagyma 2 gerezd
gombakonzerv 35 dkg
főtt sonka 15 dkg
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
szezámmag 1 ek