Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sonkás-gombás felfújt Valentin-napra

Sonkás-gombás felfújt Valentin-napra
Sonkás-gombás felfújt Valentin-napra
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Meglepi férjemnek.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta 1/3 -át kinyújtjuk 2-3 mm vékonyra, és kacsazsírral kikent szív-alakú sütőformába formára szabva fél óra alatt mindkét oldalát pirosra sütjük.
  2. A tészta 2/3 -át kinyújtjuk 2-3 mm vékonyra, és úgy fektetjük a szív alakú sütőbe, hogy a pereméig felérjen. Tojással megkenjük, megszúrkáljuk villával, és sütőben 1/4 ótát elősütjük, majd kivesszük.
  3. A gombát megtisztítjuk, negyedekre vágva az elősütött tésztára fektetjük, enyhén sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel, és közéjük csavarjuk a hajszálvékonyra vágott pármai sonkát.
  4. A tojások fehérjét kicsi sóval kemény habbá verjük.
  5. A tojások sárgáját a tejföllel és a mascarponeval, borssal, valamint a liszttel összekeverjük, végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjét, és a tésztán várakozó gombákra öntjük. 40 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 948
elküldve: 0
receptkönyvben: 42
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
alkalom: Valentin-nap

egyéb elnevezések

sós felfújt, gombás felfújt, sonkás felfújt

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

991
leveles tészta 500 g
pármai sonka 10 dkg
gomba 20 dkg
tojás 3 db
tejföl 2 dl
mascarpone 250 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
finomliszt 3 csapott ek
kacsazsír 1 ek