Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sonkás-gombás lepény

Sonkás-gombás lepény
Sonkás-gombás lepény
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Akár a megmaradt Húsvéti sonkából is elkészíthetjük.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Zöldhagymával kínáljuk. Jó étvágyat kívánok!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát, a sonkát, a gombát apróra összevágjuk, majd felforrósított olajon megpirítjuk,  szükség esetén sózzuk. 
  2. A tésztát 4-5 mm vastagra kinyújtjuk, és a sodrófa segítségével a piteformába fektetjük, majd megszórtjuk a zsemlemorzsával.
  3. A hagymás, sonkás, gombás tölteléket elosztjuk a tésztán, és a reszelt sajtot rászórjuk. 
  4. A tojásokat összekeverjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a pitére. Előmelegített sütőben készre sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25 cm
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 946
elküldve: 0
receptkönyvben: 104
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: szüret, húsvét, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: reggeli, ebéd, vacsora
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: pite
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sonkás pite, gombás pite, húsos lepény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

903
leveles tészta 25 dkg
sonka 25 dkg
ementáli sajt 20 dkg
csiperkegomba 10 dkg
tojás 4 db
főzőtejszín 1 dl
zsemlemorzsa 2 ek
napraforgó olaj 2 ek
vöröshagyma 1 közepes fej
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint