Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sonkás-gombás-parajpürés gnocchi

Sonkás-gombás-parajpürés gnocchi
Sonkás-gombás-parajpürés gnocchi
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A fűszereket mindig ízlés szerint adagolja mindenki, én ezeket használtam hozzá, de lehet nyugodtan mást is hozzátenni, illetve nem feltétlen ezeket kötelező használni. 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Kis reszelt parmezánnal vagy trappista sajttal tálalhatod, nekem nagyon jól sikerült.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először is a fagyasztott parajpürét kiengedjük, hogy pépes állagú legyen, lehessen vele főzni. Kiengedett állapotban hozzátesszük a receptben leírt fűszereket, összekeverjük, és hagyjuk állni.
  2. Ezután ahogyan a csomagoláson szerepel, kifőzzük a gnocchit.
  3. Felvágjuk a sonkát, hagymát, fokhagymákat.
  4. Egy mélyebb serpenyőbe vagy közepes lábasba (mivel ebben készül az alapja a gnocchinak) olajat öntünk, és megpirítjuk a sonkát. Ezután hozzátesszük a hagymát és fokhagymákat, és tovább pirítjuk üvegesre, majd hozzáöntjük a gombát is a levével együtt. Hagyjuk, hogy a gomba elfője a levét, majd ízesítjük egy kis borssal és sóval, kissé megpirítjuk a többi hozzávalóval együtt, folyamatos kevergetés mellett.
  5. Végezetül hozzáöntjük a beízesített parajpürét, összeforraljuk kicsit, majd hozzáöntjük a tejszínt, és folyamatos kevergetés mellett összeforraljuk a tejszínes-parajos alapot. Amikor úgy érezzük, hogy kellőképp összeértek az ízek, és megfelelően összeállt az alap, hozzáöntjük a gnocchit, jól összekeverjük, és el is készült az étel.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 702
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

adrinagy

Mióta szakács: 2017.01.29.
4 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

spenótos gnocchi, sonkás krumplinudli spenótosan

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

418
gnocchi 50 dkg
napraforgó olaj 0.5 dl
spenót 200 g
főzőtejszín 2 dl
csirkemell sonka 10 dkg
gomba 200 g
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 3 gerezd
bazsalikom 1 csipet
petrezselyem 0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
oregánó 1 csipet
szerecsendió 1 csipet
őrölt fűszerkömény 1 csipet
cayenne bors 1 csipet