Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sonkás-gombás penne

Sonkás-gombás penne
Sonkás-gombás penne
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyu főztje :). Főként azok alapján, amiket a hűtőben talált :D.
Lehet csak tejszínnel készíteni, nekünk ennyi volt itthon, azért kellett pótolni tejjel és liszttel.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

 
  1. A gombát meghámozzuk, megmossuk, felszeleteljük. A sonkát apró kockákra vágjuk, a fokhagymát préseljük.
  2. Kevés olajon megpirítjuk a sonkát, közben hozzátesszük a fokhagymát, majd végül a gombát is és puhára pároljuk.
  3. Felöntjük a tejszínnel és tejjel, megszórjuk liszttel, alaposan elkeverjük. Sózzuk, borsozzuk, és ízesítjük oregánóval.
  4. Összeforraljuk, megvárjuk, míg kicsit besűrűsödik.
  5. A tésztát a csomagoláson feltüntetett módon készre főzzük, majd összekeverjük a mártással.
  6. Tálalásnál ízlés szerint megszórhatjuk reszelt sajttal. 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 17 221
elküldve: 4
receptkönyvben: 170
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Szilveee

Mióta szakács: 2011.02.12.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tejszínes sonkás-gombás tészta, sonkás penne tejszínes szósszal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

629
penne 40 dkg
gomba 50 dkg
sonka 15 dkg
fokhagyma 3 gerezd
főzőtejszín 1.5 dl
tej 1.5 dl
finomliszt 2 evőkanál
napraforgó olaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
sajt 5 dkg