Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sonkás-gombás pizza Bogártól

Sonkás-gombás pizza Bogártól
Sonkás-gombás pizza Bogártól
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyumtól származik az ötlet, hisz régen egyik barátnője pizzával kínálta meg, amikor vendégségbe fogadta. Azóta ő egyszer próbálta meg elkészíteni, de nem sikerült kellőképpen, és így én is véghez kellett vigyem a kísérletet. Legelőször úgy csináltam ahogy ők, nem mondhatom, hogy nem lett finom, de másodjára, illetve harmadjára már tettem a recepthez újabb hozzávalókat, amíg kitapasztaltam, hogy ez így egyszerű és nagyszerű, és persze mindenki a családból úgy véli, hogy amikor ezt a pizzát sütöm, akkor az ünnepi ebéd.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A feltéthez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 1 dl langyos vízben összekeverjük az élesztőt a cukorral, és várunk amíg felfut.
  2. Egy nagyobb méretű edényben a tojást összekeverjük a sóval, az olajjal, a felfuttatott élesztővel és hozzátesszük a liszt 3/4-ét.
  3. A masszát összekavarjuk és gyúrni kezdjük, adagolva hozzá annyi lisztet, amennyit felvesz, de vigyázzunk, hogy a végén a tészta ne ragadjon, és ne legyen se túl száraz.
  4. A tésztát tegyük félre a melegbe, és hagyjuk nőni legalább 1,5 órát.
  5. Eközben felvághatjuk a sonkát (kívánság szerint kisebb, vagy nagyobb kockákra), és előkészíthetjük a sajtot.
  6. A paradicsomszószhoz hozzáadjuk a fűszereket és alaposan összekeverjük. (Ha van lehetőség arra, hogy házi darabos paradicsomszószt üzleti koncentrálttal vegyítsük össze, akkor egy sokkal eredetibb ízet adhatunk készítményünknek. Mértékben egy-egy fél bögrével tegyünk hozzá.)
  7. Miután a tészta megnőtt nyújtsuk ki jó vékonyra, és helyezzük kiolajozott tepsibe. (Ha elég vékonyra nyújtjuk, akkor kb. két tepsire is kijutja.)
  8. A lapokat kenjük meg paradicsomszósszal és tegyük rá a sonkát, a gombát, a csípős paprikát, majd reszeljünk rá sajtot. (A sajtból vághatunk vékony szeleteket is.)
  9. Helyezzük előmelegített sütőbe, és süssük meg időnként megvizsgálva az alját, hogy épp barnás legyen, és ne égjen oda.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30 cm
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 409
elküldve: 2
receptkönyvben: 248
elkészítve: 5/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Bogár

Mióta szakács: 2012.02.07.
4 recept

receptjellemzők

költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: pizza
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sonkás pizza, gombás pizza, pizza

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kocmansz
kocmansz Wed, 2012-02-15 21:01

Tojás a pizzatésztába?! Nem bántásképp, de a pizzatészta az lényegében egy jófajta kenyértészta.
00-ás liszt, víz, olíva olaj, só, pici cukor, élesztő. Pont. Ha nagyon extrázzuk, akkor löttyintésnyi sör. (attól még lehet finom, de nem pizza)
Ne haragudj, nem kötözködésképp írtam.

bittersweetpoison
Bogár / bittersweetpoison Mon, 2012-02-20 17:45

Igen, tojás a pizzatésztába. Ez a recept így szól és attól még mindig olyan íze és alakja van mint egy pizzának. Készítettem tojás nélkül is, de így puhább marad a tészta és közben ropogós is az alja. Ha te tojás nélkül fogadod el csak, hogy pizza, akkor ne tegyél bele tojást. Semmi harag. Üdv.

789
élesztő 25 g
cukor 1 teáskanál
finomliszt 50 dkg
tojás 1 db
1 kk
napraforgó olaj 1 ek
víz 1 dl
napraforgó olaj 1 ek
sonka 20 dkg
sajt 20 dkg
gomba 10 dkg
paradicsomszósz 2.5 dl
hegyes erős paprika 1 db
oregánó 1 kk
bazsalikom 0.5 teáskanál
0 ízlés szerint