Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sonkás-hagymás lepény

Sonkás-hagymás lepény
Sonkás-hagymás lepény
55 perc / előkészület: 25 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jó vendégváró, hidegen is, melegen is fogyasztható. A tészta egy részét én meg szoktam szórni olajbogyóval.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Egy-két pohár Cserszegi fűszeres jól csúszik rá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A leveles tésztát engedjük ki, nyújtsuk ki, és helyezzük sütőpapírral bélelt 30x40 cm-es gáztepsibe.
  2. A póréhagymát tisztítsuk meg, vágjuk karikára, a sonkát kockázzuk fel. Az olajon süssük meg a pórét és a sonkát. Ha megsült, tegyük egy szűrőbe, és jól csepegtessük le, így a tészta nem ázik el.
  3. A tojásokat géppel jól kikeverjük a krémsajttal, sót és borsot rakunk rá, majd hozzáadjuk a trappista sajtot is.
  4. A hagymás-sonkás masszát szétterítjük a tésztán, majd a tojásos krémet ráöntjük, és eligazítjuk.
  5. Előmelegített sütőben 20 percig sütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x40 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 66 310
elküldve: 16
receptkönyvben: 1 267
elkészítve: 27/40
Facebookon megjelent: -

szakács

Szimlne

Mióta szakács: 2009.02.09.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét, szilveszter
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: pite
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sült sonkás-póréhagymás lepény krémsajtos öntettel, hagymás-sonkás-krémsajtos lepény, leveles tészta lepény füstölt sonkával

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nini82
Nini82 Thu, 2014-01-30 23:33

Szia! Csak mélyhűtött tésztàból lehet elkészíteni?

ildikocska82
ildikocska82 Fri, 2014-01-17 20:56

Hát ez tök jó! Nagyon jó pont volt itthon hozzá minden. /én vöröshagymával és kockázott baconnal készítettem/ Isteni finom lett, köszi receptet! :D

Missa
Missa Sat, 2012-11-10 22:49

Én ma kipróbáltam. Nagyon finom lett!
Igaz én egy kísérletező kedvű férfi vagyok. Medve sajt helyett kimért Nádudvari krémsajttal csináltam. Az alapokat apróra vágott baconnal kezdtem, miután kiolvadt a zsírja, ment rá a hagyma és a sonka. Persze így kevesebb olaj kellett hozzá. A tojásos-krémsajtos masszát a són, borson kívül egy kis őrölt szerecsendióval is megtuningoltam. Kifejezetten nem ártott neki! :-)

Szilviaa
Szilviaa Mon, 2012-02-27 21:57

Ez volt ma a vacsora. Nagyon finom lett, a kisfiam csak úgy tömte magába..:))
Köszönöm a receptet!

szimlne
Szimlne / szimlne Mon, 2011-06-06 12:52

Szta!

Örülök,hogy ízlett a családnak,de annak még jobban,ha a kislányodnak is nyerő volt.

Zsu

Szta
Szta / Szta Mon, 2011-06-06 12:40

Szia!

Hétvégén megcsináltam, hatalmas sikere volt! Jövő hétre újra kérték! :P A család legfinnyásabb tagja (kislányom) is imádta. Köszönöm a receptet! :)
Anita

hangerika
hangerika Sat, 2010-11-20 19:09

Ma megcsináltam én is, tényleg nagyon-nagyon finom!! És ami még külön öröm, hogy pillanatok alatt kész. Arról nem is beszélve, hogy nem drága kaja (én Sparban vett S- Budget natúr krémsajttal csináltam, kb. 100 Ft volt darabja). :)) Nagyon köszönöm a receptet!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-07-26 18:49

Ez egy isteni lepény,nem győzöm sütni a családnak,bármivel finom csináltam virslivel,milánói felvágottal és gombával ajánlom mindenkinek!!!

szimlne
Szimlne / szimlne Tue, 2010-04-13 08:10

janevera!

Legközelebb már biztosan jobban sikerül.Azért annyira sós nem lehetett,ha gyorsan elfogyott.

Zsu

janevera
janevera Mon, 2010-04-12 22:00

Nekem egy kicsit sós lett, lehet, hogy nem kellett volna megsóznom a tojást. Ettől eltekintve 3 percig tartott az egész tepsi :-) nagyon finom!!!

szimlne
Szimlne / szimlne Fri, 2010-04-09 08:23

Andreanmth !
Örülök,hogy ezzel a lepénnyel örömet tudtam szerezni a családodnak..

Zsu

szimlne
Szimlne / szimlne Fri, 2010-04-09 08:21

l97o !

Nem fontos sonkával elkészíteni,ha más szalámi félét jobban szerettek azt is rakhatsz rá.
Én natur Philadelfia sajtot szoktam használni hozzá.

Zsu

Andreanmth
Andreanmth Thu, 2010-04-08 11:46

Kedves Szimlne !!

Tegnap megcsináltam a családomnak ,mindenkinek nagyon ízlett!
Én lilahagymával és gépsonkával csináltam de azzal is nagyon finom lett.
Köszönöm !!!

1970
1970 Wed, 2010-04-07 18:50

Sziasztok!

Azt szeretném megtudni, hogy nem túlságosan sós a "végeredmény"?
Tudomásom szerint sós a krémsajt, a trapista és még só is kell bele.
Vagy van natúron is krémsajt? Megtudja mondani valaki, hogy milyen néven keressem a boltban?

Köszi

Kat
Kat Mon, 2010-03-29 15:13

Nagyon finom lehet! Egész biztosan kipróbálom hamarosan, úgyis biztos marad ki sonka Húsvétról. :)

571
leveles tészta 45 dkg
póréhagyma 2 db
sonka 20 dkg
napraforgó olaj 1 ek
tojás 4 db
krémsajt 20 dkg
trappista sajt 15 dkg