Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sonkás imbisz

Sonkás imbisz
Sonkás imbisz
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Házi sonkát szoktunk húsvétkor venni, így a főzőlevét le szoktam fagyasztani. Bableveshez, lencséhez szoktam felhasználni. Mivel újat kívántam hidegkonyha terén alkotni, megpróbáltam, finom lett.

hozzávalók / 6 adag

Az aszpikhoz

Az imbiszhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sonkalét a zselatinnal felmelegítjük, kettő merőkanállal egy tálba öntünk, hűtőben dermesztjük. Ráhelyezzük a tojásszeleteket, zöldségekkel, sonkadarabokkal díszítjük. Kevés levet öntünk rá, dermesztjük, vigyázzunk, hogy a hozzávalók ne "ússzanak". Így ismételgetjük. Minden réteg után hűtőbe tesszük.
  2. A tejet a zselatinnal megmelegítjük, ha kihűlt, belekeverjük a franciasalátát, és az aszpikra öntjük.
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 053
elküldve: 1
receptkönyvben: 73
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Helga1

Mióta szakács: 2013.02.15.
150 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: közepes
kategória: tapas
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: hideg előétel
alkalom: karácsonyi hidegtálak, vasárnapi ebéd
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

aszpikos sonka, imbisz, aszpikos sonka zöldségekkel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

170
sonkalé 7 dl
zselatin 3 ek
főtt sonka 20 dkg
főtt tojás 2 db
sárgarépa 2 db
csemegeuborka 2 db
csemegekukorica 12 dkg
zöldborsó 12 dkg
olajbogyó 4 db
franciasaláta alap 20 dkg
tej 1 dl
zselatin 2 ek