Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sonkás kalács

Sonkás kalács
Sonkás kalács
45 perc / előkészület: 25 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik kedvenc tésztafajtám a kelt tészta. Készíthetjük édesen, sósan, tölthetjük, tekerhetjük, hajthatjuk, készíthetünk belőle zsemlét, kenyeret. Sokoldalú. Ez most egy sonkás verzió. :)

hozzávalók / 5 adag

Tészta

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Az élesztőt és a cukrot elkeverjük a langyos vízzel, és hozzáöntjük a liszthez. Amikor az élesztő felfutott, hozzáadjuk az olajat és a sót is.
  2. Sima, egynemű tésztává gyúrjuk. Ha kell a tésztát lazíthatjuk plusz vízzel, vagy ha túl lágy, hozzáadhatunk még lisztet.
  3. Letakarva körülbelül 40 percig pihentetjük.
  4. Miután a tészta duplájára kelt, körülbelül 1 cm vastagságúra nyújtjuk, és nagyobb átmérőjű formával korongokat szaggatunk belőle. Az egyik tésztakorongra kerül a töltelék, egy másikkal bevonjuk a tetejét, majd a szélét felhajtogatjuk.
  5. Tetejüket felvert tojással kenjük meg, és 150 fokon sütjük őket az első 15 percben, majd feljebb állítjuk a hőmérsékletet 180 fokra.

Töltelék

  1. A sonkát és a zöldségeket felkockázzuk, majd olajon megpároljuk őket. Amikor a sonka üvegesre pirult, és a zöldségek is összeestek, levesszük a tűzről, ízesítjük, és hozzáadjuk a tormát és a reszelt sajtot is. Egy sűrűbb masszát kell kapnunk.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 778
elküldve: 0
receptkönyvben: 47
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nagymama receptjei

Mióta szakács: 2014.01.16.
161 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sonkás batyu, kelttészta sonkás töltelékkel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

642
finomliszt 40 dkg
víz 2 dl
cukor 1 teáskanál
napraforgó olaj 1 dl
instant élesztő 1 tasak (7 gr)
tojás 1 db
napraforgó olaj 4 ek
tv paprika 1 db
paradicsom 2 nagy db
fokhagyma 2 gerezd
sonka 10 dkg
0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
ecetes torma 1 ek
trappista sajt 10 dkg