Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sonkás kifli Csányi Zsuzsától

Sonkás kifli Csányi Zsuzsától
Sonkás kifli Csányi Zsuzsától
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyám egyik kedves, volt kolléganőjétől kapta a receptet, amely azóta a család egyik kedvence. Húsvéti maradék sonka felhasználására is kitűnő.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben.
  2. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd összegyúrjuk a reszelt sajttal, megkelt élesztővel, tojássárgával, 1 evőkanál tejföllel lazítjuk.
  3. A ledarált sonkát elkeverjük 1 evőkanál tejföllel.
  4. A tésztát 3 mm vastagra kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk. Minden kör közepére 1 púpos kiskanál sonkát teszünk. A tésztából kifliket formálunk, a szélét lenyomkodjuk. Azonnal is lehet sütni, de 1-1,5 óra állás után finomabb.
  5. Előmelegített sütőben, közepes tűznél sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 547
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

labopetra

Mióta szakács: 2011.04.27.
65 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, uzsonna
alkalom: húsvét, buli receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból
kategória: sós süti
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sonkás sós

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

922
finomliszt 50 dkg
margarin 22 dkg
friss élesztő 2 dkg
sajt 15 dkg
tejföl 2 ek
tej 2 dl
tojássárgája 1 db
sonka 30 dkg