Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sonkás-kolbászos háromszögek

Sonkás-kolbászos háromszögek
Sonkás-kolbászos háromszögek
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Akár reggelire egy pohár tej mellé vagy korai vacsorára egy pohár kakaó mellé. Finom laktató. Nagyitól tanultam, nagyon sokat csinálta még gyerekkoromban.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kevés langyos tejbe -kis cukorral elkeverve- az élesztőt beletesszük, meleg helyen duplájára kelesztjük.
  2. A lisztbe beletesszük a megfőtt, áttört burgonyát, a tojást, a margarint, az élesztőt, a sót és langyos tejjel jól összedolgozzuk.
  3. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
  4. A sonkát és a kolbászt kevés olajon összepirítjuk.
  5. A tejfölbe vagdossuk a fokhagymát, teszünk bele paprikakrémet, összekeverjük.
  6. A tésztát lisztezett deszkán vékonyan kinyújtjuk, bekenjük tejföllel, rátesszük a sonkát, kolbászt.
  7. Feltekerjük, váltakozó irányban srégen elvágjuk, hogy háromszögeket kapjunk.
  8. Kilisztezett, olajozott tepsibe tesszük, teleszórjuk szezámmaggal. 
  9. Előmelegített sütőben készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 905
elküldve: 3
receptkönyvben: 118
elkészítve: 0/6
Facebookon megjelent: -

szakács

GyörgyiKonyhája

Mióta szakács: 2012.08.12.
140 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, vacsora
alkalom: húsvét, buli receptek, szilveszter
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: sós süti
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

sós háromszögek, szezámos sonkás-kolbászos párnák, kolbászos-sonkatöltelékes párna

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1093
finomliszt 50 dkg
margarin 125 g
burgonya 2 db
friss élesztő 5 dkg
tej 2 dl
tojás 2 db
cukor 0.5 teáskanál
0 ízlés szerint
szezámmag 2 ek
tejföl 175 g
fokhagyma 1 fej
paprikakrém 1 ek
0 ízlés szerint
sonka 15 dkg
kolbász 10 dkg
napraforgó olaj 1 ek