Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sonkás-kukoricás kagylótészta

Sonkás-kukoricás kagylótészta
Sonkás-kukoricás kagylótészta
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha nincs ötlet a gyors ebédhez vagy vacsorához, gyorsan rögtönözni kell valamit. Hát most ez lett belőle! :)

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sonkát apró kockára vágjuk, olajon picit megpirítjuk, majd beleszórjuk az apróra vagdalt fokhagymát. Picit megfuttatjuk az olajon, majd kb 1,5 dl  vízzel felöntjük.
  2. Mehet bele a kukorica, kicsit összeforraljuk, majd ételízesítővel, sóval, borssal fűszerezzük, és a liszttel bekevert tejföllel leöntjük. Sűrűsödésig főzzük, és kész is.
  3. A kifőtt kagylótésztára öntjük, és tálaljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 696
elküldve: 0
receptkönyvben: 218
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Gombicsek

Mióta szakács: 2011.06.05.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csemege kukoricás-sonkás tészta, tejfölös kagylótészta sonkával és kukoricával, füstölt sonkás-kukoricás tészta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Moncsycsy
Moncsycsy Thu, 2013-01-24 14:39

Megcsináltam, csak spagettivel. Nem győztem enni! Egyszerűen mennyie, és a legtöbb időt a tészta főzése vett igénybe :)

Gablajt
Gablajt / Gablajt Fri, 2012-10-19 11:57

Már többször elkészítettem, bekerült az állandó receptjeim közé! Köszönöm! :)

1093
sonka 20 dkg
napraforgó olaj 2 ek
kagylótészta 50 dkg
csemegekukorica 20 dkg
fokhagyma 3 gerezd
tejföl 4 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
finomliszt 1 evőkanál
víz 1.5 dl