Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sonkás-mozzarellás-rukkolás pizza

Sonkás-mozzarellás-rukkolás pizza
Sonkás-mozzarellás-rukkolás pizza
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az olasz pizza az egész világon népszerű étel! Érdemes otthon is kipróbálni, és elfelejteni a pizza rendelést. A pizzatészta egy alap recept, más feltétekkel is lehet kísérletezni.

hozzávalók / 5 adag

Pizzatészta

Pizzaszósz

Pizzafeltét

Szólj hozzá!

elkészítés

Pizzatészta

  1. A langyos vizet elkeverjük a cukorral, az elmorzsolt élesztővel, az olívaolajjal, és lefedve meleg helyen hagyjuk pár percig pihenni.
  2. Egy nagy tálba öntjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, oregánót, és összekeverjük, majd egy mélyedést alakítunk ki a liszt közepén.
  3. Ez alatt a felfutott élesztőt adagokban a mélyedésbe öntjük, és egy villával körkörös mozdulatokkal dolgozzuk bele a lisztet. Ha némileg már összeállt a tészta, akkor folytassuk lisztezett kézzel, és gyúrjuk át alaposan, amíg szép, homogén tésztát nem kapunk.
  4. A tetejét meglisztezzük, és egy nedves konyharuhával letakarjuk. Meleg helyen kelesztjük, amíg kb. duplájára megkel (kb. 1-1,5 óra).

Pizzaszósz

  1. Elkészítjük a pizzaszószt: egy serpenyőbe öntjük az olívaolajat, majd beletesszük az apróra vágott fokhagymát, és addig pirítjuk, míg halvány színt kap.
  2. Ekkor hozzáadjuk a paradicsomot, pár perc alatt összeforraljuk.
  3. A tűzről félrehúzva egy botmixerrel kissé pürésítjük, majd visszatesszük a tűzre. Hozzáadjuk a fűszereket: sót, borsot, cukrot, oregánót és az apróra tépkedett bazsalikomot is.
  4. Egyet forralunk rajta és már készen is vagyunk.

Pizzafeltét

  1. A sonkákat csíkokra vágjuk. A koktélparadicsomot pedig félbevágjuk.
  2. Amikor a tészta megkelt, akkor kiborítjuk egy lisztezett deszkára, és újból átgyúrjuk. Ezután három felé elosztjuk, gombócokat formázunk belőlük, és enyhén lisztezett felületen letakarva hagyjuk még 10 percet pihenni.
  3. Utána formázzuk a pizzákat egy kiolajozott pizzasütő lapra, majd az ízletes, házi pizzaszósszal megkenjük.
  4. Rátesszük a csíkokra vágott sonkákat, a félbevágott koktélparadicsomokat, és megszórjuk a mozzarella golyókkal, egy kevés rukkolával és a reszelt trappistával is.
  5. Előmelegített sütőben 220 fokon kb. 15-20 perc alatt megsütjük. Tálalás előtt még frissen megszórjuk rukkolával.
  • sütési hőfok: 220°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 119
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Sylvia Gasztro Angyal

Mióta szakács: 2014.04.21.
114 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: pizza
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sonkás pizza, rukkolás pizza, sonkás mozzarellás pizza

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

691
finomliszt 50 dkg
friss élesztő 2.5 dkg
víz 325 ml
barna cukor 0.5 ek
0.5 ek
olívaolaj 2 ek
oregánó 1 ek
konzerv paradicsom 400 g
olívaolaj 5 ek
fokhagyma 4 gerezd
bazsalikom 1 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
oregánó 1 teáskanál
cukor 1 teáskanál
sonka 10 dkg
prágai sonka 10 dkg
mozzarella 10 dkg
rukkola 5 dkg
koktélparadicsom 10 dkg
trappista sajt 10 dkg