Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sonkás-mozzarellás zöldségpizza

Sonkás-mozzarellás zöldségpizza
Sonkás-mozzarellás zöldségpizza
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Krumpli alapú pizzát már készítettem többször a családnak, most húsvétra készülve ezt a répával és cukkinivel kibővített verziót találtam ki. Egyszerű és nagyszerű, tényleg próbáljátok ki!

hozzávalók / 6 adag

A "tésztához"

A feltéthez

ajánlat

Ez a recept sima burgonyaalappal és tetszőleges feltétekkel is elkészíthető. Mindenki a saját ízlésére formálhatja.

Szólj hozzá!

elkészítés

A "tésztához"

  1. Egy nagy tálban keverjük össze a tejszínt reszelt parmezánnal, sóval és borssal.
  2. A burgonyát hámozzuk és mossuk meg, majd szeleteljük vékonyan (nem kell hajszálvékonyan!). A cukkinit mossuk, szeleteljük nem túl vékonyan. A répát hámozzuk, mossuk és szeleteljük, kb. a burgonyával megfelelő vastagságúra.
  3. Menet közben az összes szeletelt zöldség mehet a tejszínes-sajtos keverékbe. Jól forgassuk át az egészet, hogy mindenhová jusson a szószból.
  4. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
  5. Egy nagy tepsit vajazzunk ki, ebbe mehet a zöldséges alap. Kézzel vagy fakanállal rendezgessük el a darabokat - egy kis mozgatással/rázással is segíthetünk nekik helyre kerülni. A lényeg, hogy kb. lapos legyen a teteje.
  6. Tegyük sütőbe a "pizzaalapot" úgy 35-40 percre sülni, ameddig megpuhulnak a zöldségek és a tetejük megpirul.

A feltéthez

  1. Ha elkészült a pizzaalap vegyük ki a sütőből. Evőkanállal vigyük fel pár helyre (8-12 kicsi körbe) a paradicsomszószt, melléjük-közéjük helyezzünk mozzarella-karikákat, majd sózzuk, borsozzuk, és oregánóval szórjuk meg ezeket.
  2. Ekkor jöhetnek a sonkakockák, majd mehet vissza a sütőbe az egész 5-10 percre, hogy a sajt megolvadjon, és minden szépen megpiruljon. Jó étvágyat hozzá!
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 594
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
280 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
alkalom: születésnap, húsvét, buli receptek
mikor: mindig, ebéd, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: pizza
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

zöldségpizza, burgonyapizza, zöldséges pizza

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

389
habtejszín 300 ml
parmezán sajt 40 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
burgonya 8 közepes db
cukkini 1 közepes db
sárgarépa 4 közepes db
sonka 150 g
passzírozott paradicsom 1.5 dl
mozzarella 15 dkg
oregánó 1 kk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint