Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sonkás palacsintarakottas

Sonkás palacsintarakottas
Sonkás palacsintarakottas
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vendégvárás alkalmával készült. A füstölt sonka íze elég domináns, ezért én nem fűszereztem.

A sós palacsinták az Édes palacsinta alaptészta receptem alapján készültek a cukor és a vaníliás cukor elhagyásával.

hozzávalók / 6 adag

A palacsintához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Sütünk 10 db sós palacsintát.
  2. A sonkát apró kockára vágjuk, majd ledaráljuk.
  3. A tömlős sajtot egy tálkában elkeverjük a tejföllel, majd beleforgatjuk a darált sonkát.
  4. A palacsintákat elkezdjük rétegezni egy tűzálló kerek tányéron (esetleg tepsiben): egy palacsinta, egy evőkanál töltelék, elkenni, majd rá a következő palacsinta.
  5. A tetejére reszeljük a sajtot.
  6. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt kicsit megpirul a tetején.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 22 303
elküldve: 11
receptkönyvben: 690
elkészítve: 21/35
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sonkás palacsinta, sajtkrémes palacsinta, sós palacsintatorony

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gisele
Gisele Fri, 2013-03-22 20:38

Szia! Csak azt szeretném kérdezni, hogy miben célszerű kisütni? Mivel ugye a palacsinta alapból kerek, a tepsi nem az igazi.. Ti miben szoktátok?

veressandrea
Andi80 / veressandrea Sat, 2013-03-23 08:22

Szia,
Én egy tűzálló, kerek tányéron készítettem.
Ha nincs ilyened, lehet egy nagyobb, kerek formájú jénai tetejében például, vagy egy csatos tortaforma aljában. Utóbbi esetben azt javasolnám, tegyél rá sütőpapírt, arra rétegezd a palacsintákat, ha megsült, a papírral együtt húzd le egy tányérra, így nem karcolódik meg a forma a szeleteléskor.
Remélem tudtam segíteni.
Jó sütögetést kívánok!
Üdv, Andi

ejudit
ejudit Thu, 2012-08-23 18:14

Kedves Andi!
Tudnál segíteni a sós palacsinta alapreceptjében?
Alig várom, hogy megcsináálhassam!
Köszi :-)

veressandrea
Andi80 / veressandrea Fri, 2012-08-24 15:16

Kedves Ejudit,
Csak kattints a story részben az Édes palacsinta alaptészta- részre, ott vannak az alkotóelemek és az elkészítés. Természetesen hagyd ki a cukrot és a vaníliáscukrot. Minden egyéb ugyanaz.
Jó sütögetést kívánok és szép hétvégét!
Várom, hogy milyen lett. :-)
Üdv, Andi

ejudit
ejudit Fri, 2012-08-24 16:39

Köszönöm Andi!
Mindenképpen megírom! :-)
Kellemes hétvégét! :-)

Üdv: Judit

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2012-06-11 08:48

Kedves veressandrea!

Köszönöm szépen, viszont Nektek is, már nagyon ránk férne az az igazi nyár, mert az időjárásunk, nem a naptárhoz akar igazodni, pedig nem ártana.:-))
Már csak e hét a suliból, és aztán milyen lesz a nyarunk, a nyári vakáció?! Remélem, nem ilyen naponta váltakozó, mert ez semmilyen programnak nem jó.:-(

Várjuk a csodás meleg, napos nyarat, / a növényeknek az is jót tenne, nem csak az eső/ , nekünk meg ( többek közt), a kedvünket dobná fel.:-)

Csodás recepteket raktál fel mostanság, nagyon ügyes, ötletes vagy, köszönöm szépen.:-))
Éva-Anyóca

veressandrea
Andi80 / veressandrea Mon, 2012-06-11 22:50

Kedves Éva-Anyóca,
Köszönöm kedves szavaidat. Egy 21 hónapos és egy 4 hetes gyerkőc mellett kevés szabad időm van, de imádok sütni-főzni és ez kikapcsol. Igyekszem finom, egészséges és gyors ételeket készíteni.
Az alapokat Anyukámtól tanultam, most már megpróbálkozom a kicsit nehezebb ételekkel, sütikkel és magam is találok ki dolgokat. Jó, ha minél több "maradékot" fel tudunk használni, sajnos a mai világban nem engedhetjük meg a pazarlást.
A nyarat már mi is nagyon várjuk, a gyerekeket is megviseli ez a rossz idő, kint az udvaron igazán jobb lenne, mint a négy fal között.
Én is nézegetem a receptjeidet, nagyon tetszenek. Ügyes a tálalás is, nekem ezen a téren még sokat kell fejlődnöm.
További jó sütögetést kívánok! Üdv, Andi

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2012-06-12 09:30

Kedves Andi!

Köszönöm, próbálok finomat főzni és azt némiképp elfogadhatóan tálalni, sokszor nem sikerül, mert lecsapnak rá a tálban, tepsiben.:-)) Olyankor csak gyors és nem biztos a szép kép.:-))
Kicsit lemaradtam mostanság, mások alkotásait készítem el, valahogy ez az utolsó 5-6 hét kivette az ötleteket a fejemből, de majd jövök én is, csak vége legyen a sulinak, lesznek remélem saját alkotások is, és ha sikerülnek, fel is rakom őket.:-))

Nem semmi, két pici gyerkőccel, nagyon ügyes vagy, nehéz az időbeosztásod, - valahol kell is most az ilyen - , de szerintem igen, megoldottad, és tudod, legalább ez a főzés-sütés kikapcsol , és a saját és családod örömére alkotsz.:-))
Kikapcsolódás egyik nagyon jó formája.:-))
A barátnőm az mást se látott : csak a lakást, a három gyereket, a mosást, teregetést, etetéseket, ezt folyamatosan egymás után és néha váltakozva....:-(( , ami jó, de besokallt vele, - alig ismertem rá, mikor látogattam, fel kellett rázni, hogy felfogja, attól Ő még van, és élni kell, a sok és nehézséges első napok, hetek elmúlnak, aztán lehet majd élvezni a családi ötös létet is.:-D

Te hamarabb feltaláltad ezt a lehetőséget magadban és milyen jól tetted.:-)

Magad osztod be a gyerekekkel az időd, ( természetes : biztos elfoglalt vagy velük ), aztán igenis kell valami, ami megadja a csodás egyéniségét, tartását az anyának, feleségnek, ebben az időszakban is.
Minden esetre, jól csinálod.:-))

Ma is váltakozó az idő, nem igazán nyerő.:-((
Szép napot kívánok!
Éva-Anyóca

460
tojás 3 db
finomliszt 12 púpozott ek
1 tk
napraforgó olaj 0.5 dl
tej 480 ml
főtt sonka 40 dkg
tömlős krémsajt 10 dkg
tejföl 3 ek
sajt 5 dkg