Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sonkás-parmezános bundás kenyér

Sonkás-parmezános bundás kenyér
Sonkás-parmezános bundás kenyér
17 perc / előkészület: 10 perc sütés: 7 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hatvany Lili a a múlt század első felében színikritikusként, íróként működött, és nem mellesleg kiadott egy szakácskönyvet is, onnan való ez a recept. A bundás kenyér és a melegszendvics legjobb ötvözete, eredetileg sonkás crouton névre hallgatott.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Vékony szelet kenyereket vágunk, héjukat levágjuk.
  2. A vékony sonkaszeleteket zsiradék nélkül kicsit megpirítjuk.
  3. A kenyereket egy pillanatra tejszínbe merítjük, majd két szelet közé teszünk egy-egy sonkát, ezután a felvert tojásban megforgatjuk (közben kicsit összenyomkodjuk, hogy ne essék szét), végül egy tányérra szórt reszelt parmezánba fektetjük.
  4. Bő zsírban kisütjük mindkét oldalukon, még melegen fogyasztjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 638
elküldve: 1
receptkönyvben: 179
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Miss Lemon

Mióta szakács: 2012.04.06.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: szendvics
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

bundás melegszendvics, sonkás-sajtos bundás kenyér

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1023
kenyér 8 szelet
sonka 10 dkg
habtejszín 1 dl
parmezán sajt 15 g
tojás 3 db
sertészsír 2 ek