Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sonkás párnák

Sonkás párnák
Sonkás párnák
65 perc / előkészület: 25 perc főzés: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk mindig kell valami finomságot hétvégére készíteni. Így született ez a nagyon finom, kiadós recept.

hozzávalók / 6 adag

Hozzávalók a tésztához

A töltelékhez

A tepsi kikenéséhez

A tetejére

ajánlat

Egy tartalmas leves mellé ez a recept kiváló!!!

Szólj hozzá!

elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. A tejfölt, a tejjel és a margarinnal kevergetve addig melegítjük, míg a margarin elolvad benne, de vigyázzunk, ne legyen forró!
  2. A kétféle lisztet, a cukrot és a sót beleszórjuk, az élesztőt belemorzsoljuk, a tojásokat beleütjük.
  3. 10 perc alatt könnyű kelt tésztát dagasztunk belőle.
  4. Letakarva, meleg helyen kb. 50 perc alatt a duplájára kelesztjük.

A töltelékhez

  1. Amíg kel, elkészítjük a tölteléket. A sonkát és a krinolint, vagy a virslit apró kockákra vágjuk, az olajon megfuttatjuk, megborsozzuk, félretesszük.
  2. A fokhagymát finomra aprítjuk, vagy összezúzzuk, az olvasztott margarinon megfuttatjuk.
  3. A lilahagymát vékony karikákra vágjuk, gyűrűire szedjük.
  4. Ha megkelt a tészta, 4 részre osztjuk. Vékony, kb 50x25 cm-es téglalappá nyújtjuk, először a margarinos fokhagymával, majd a tejföllel megkenjük. A pirított húst, majd a lila hagymát rászórjuk, sajtot reszelünk rá, és szorosan összetekerjük.

A tepsi kikenéséhez

  1. A tepsinket kimargarinozzuk. Trapéz alakú kis ,,párnákra" vágjuk, margarinnal kikent tepsibe rakjuk.
  2. Letakarva kelesztjük még kb. fél órán át.

A tetejére

  1. Végül felvert tojással lekenjük.
  2. Szezámmaggal és lenmaggal megszórjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal, kb. 25 perc alatt megsütjük.
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 886
elküldve: 0
receptkönyvben: 63
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Tüncyke

Mióta szakács: 2016.03.28.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: sós süti
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sonkás batyu, sonkás tekercsek

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1667
tejföl 600 g
tej 1 dl
margarin 12 dkg
finomliszt 1 kg
rétesliszt 10 dkg
cukor 1 ek
1 ek
friss élesztő 8 dkg
tojás 2 db
főtt sonka 30 dkg
virsli 20 dkg
napraforgó olaj 0.5 dl
fekete bors 1 csipet
fokhagyma 1 fej
margarin 10 dkg
lila hagyma 4 db
trappista sajt 20 dkg
tejföl 2 dl
margarin 2 dkg
tojás 1 db
szezámmag 1 ek
lenmag 1 ek