Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sonkás rácsos

Sonkás rácsos
Sonkás rácsos
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom sós sütemény.

hozzávalók / 6 adag

A sonkás sütihez

A tepsi előkészítéséhez

Szólj hozzá!

elkészítés

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. A lisztet elkeverjük az élesztővel, kb. 1 tk sóval, a korianderrel. Hozzáadjuk a tejet és az olívaolajat, és sima tésztává gyúrjuk. A tésztát letakarjuk, és meleg helyen 45 percet kelesztjük.

  2. A sonkát 6 szelet kivételével csíkokra vágjuk. Az újhagymát megtisztítjuk, megmossuk, és vékony karikákra vágjuk. A bazsalikomot apróra daraboljuk. Mozzarellát apró kockákra vágjuk.

  3. A krémsajtot elkeverjük a creme fraiche-sel, hozzákeverjük a zúzott fokhagymát, mozzarellát, hagymát, sonkát és bazsalikomot. Sóval, borssal ízesítjük.

  4. A tésztának a 2/3-át kinyújtjuk, kivajazott, lisztezett tepsibe helyezzük, az oldalain kicsit felhúzzuk, villával megszurkáljuk.

  5. A megmaradt sonkát ráhelyezzük a tésztára, a sajtkrémet rákenjük.

  6. A maradék tésztát vékony, hosszú rudakká sodorjuk, és rácsformában a tésztára helyezzük, a széleken enyhén odanyomjuk. Az egészet 20 percig kelesztjük.

  7. A rácsot és a széleket bekenjük az elkevert tojássárgával. Előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük.




  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x40x3 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 469
elküldve: 3
receptkönyvben: 559
elkészítve: 7/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1949 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, szilveszter
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: pite
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sonkás-krémsajtos lepény, rácsos sós lepény sonkával és krémsajttal

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

wiwievi
wiwievi Thu, 2013-01-31 00:47

Szia!Megcsináltam a recptedet, isteni finom lett, különleges izharmonia, gratulálok.

strogi
strogi Wed, 2011-04-20 09:46

Kedves Glaser!
Jelentem: elmentve, kipróbálva! Röviden, és tömören, nagyon-nagyon finom ..... volt. :) Köszönet érte!

Bia
Bogi :o) / Bia Tue, 2010-08-24 11:25

Kedves Glaser!Egy időben nem nagyon láttam tőled új receptet,de nagyon örülök hogy most egyre többet küldesz. Ez a sonkás rácsos is valami csoda.Köszi.Bogi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-08-24 11:25

Kedves Glaser!

Nagyon kívánatos, már el is mentettem!

725
finomliszt 400 g
instant élesztő 1 tasak
olívaolaj 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
koriander 1 teáskanál
tej 2.5 dl
sonka 500 g
újhagyma 10 közepes db
bazsalikom 1 csokor
mozzarella 125 g
krémsajt 200 g
crème fraîche 150 g
fokhagyma 2 gerezd
tojássárgája 1 db
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál