Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sonkás-sajtos lencsesaláta

Sonkás-sajtos lencsesaláta
Sonkás-sajtos lencsesaláta
80 perc / előkészület: 10 perc főzés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az újév első napjára, aki a lencsefőzeléket nem szereti, kipróbálhatja a lencsesalátát. Az általam felhasznált hozzávalókkal 100 grammban 212 kalória van. Én a főzési időnél a sonkával együtt főzött lencsének a főzési idejét adtam meg, mert én így készítettem.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lencsét megmossuk, és beáztatjuk előző este. Ha a sonkánk csak füstölt, akkor azt is beáztatjuk.
  2. Másnap, ha a sonkát mi főzzük meg, akkor feltesszük főzni a sonkát, és kb. 35-40 perc múlva tesszük hozzá a lencsét. Puhára főzzük. Ha a sonkával együtt főzzük, akkor nem teszünk hozzá sót, de ha csak a lencsét főzzük, akkor enyhén sós vízben főzzük meg.
  3. A megfőtt lencsét leszűrjük (ha sonkával együtt főztük, akkor még levest is lehet belőle készíteni utána egy kis zöldséggel). Kihűtjük a lencsét és a sonkát is.
  4. A tejfölt a mustárral, cukorral, sóval, fekete borssal és a citromlével kikeverjük. A kihűlt sonkát és a sajtokat kis kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, és negyed vékony körcikkekre vágjuk.
  5. Egy tálba beletesszük a kihűlt lencsét, hozzátesszük a sonka kockákat és a sajt kockákat. Beleszórjuk a hagymát is, majd hozzákeverjük a tejfölös öntetet. Alaposan összekeverjük. Ha kell, utána ízesítünk.
  6. Hűtőbe tesszük pár órára, hogy az ízek összeérjenek.
  7. Magában vagy friss kenyérrel fogyasztjuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 346
elküldve: 4
receptkönyvben: 45
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: saláta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
alkalom: újév

egyéb elnevezések

újévi lencsesaláta, főtt sonkás füstölt sajtos lencsesaláta, tejfölös öntetes lencsesaláta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

628
lencse 20 dkg
főtt sonka 25 dkg
füstölt sajt 20 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
tejföl 32 dkg
mustár 5 dkg
cukor 3 dkg
fekete bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
citromlé 1 ek