Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sonkás-sajtos-paradicsomos rétes

Sonkás-sajtos-paradicsomos rétes
Sonkás-sajtos-paradicsomos rétes
60 perc / előkészület: 25 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (52)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az eredeti receptben póréhagyma van a paradicsom helyett, de amikor meg akartam csinálni, egy boltban sem találtam elfogadható hagymát. Így az örök kedvencem, a paradicsom mentett meg. De lehet, hogy így még ízletesebb is!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Megjegyzés:
Ha póréhagymával csináljuk, akkor 6 szál közepes póréhagymából kell kiindulni. A fehér póréhagymákat négybe vágva, kevés sós vízben 10 perc alatt félpuhára kell párolni. Ez a réteg a sonka és a tojásos réteg közé kerül a töltésnél.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az apróra vágott hagymát olívaolajon üvegesre pirítjuk, erre rakjuk a paradicsomkarikákat. (Előtte a paradicsom héját forró vízbe mártva, majd hidegbe, könnyen leszedhetjük.) Néhány perc alatt összeforraljuk, amíg a levét elveszti. (Bazsalikommal kicsit megszórhatjuk.)
  2. A 1 tojást + 1 tojásfehérjét behabarjuk sajttal. Sózzuk, borsozzuk, és szerecsendiózzuk ízlés szerint.
  3. A réteslapra a széleken 2-2 cm kihagyásával sonkaréteget, erre a paradicsomos réteget és végül a tojásos masszából egy réteget rakunk.
  4. A széleket behajtjuk, hogy ne folyjon ki a töltelék. Feltekerés után a a megmaradt tojássárgájával megkenjük a tetejét. Tetejére köménymagot vagy szezámmagot szórjunk.
  5. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon 35 perc alatt kisütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 92 246
elküldve: 71
receptkönyvben: 2 193
elkészítve: 69/96
Facebookon megjelent: 5

szakács

Dlizzy

Mióta szakács: 2010.04.05.
31 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: rétes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
alkalom: karácsonyi hidegtálak
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

sós rétes sonkával és paradicsommal töltve, sonkás-sajtos-paradicsomos rétes

Hozzászólások (52)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

babumoni
babumoni Mon, 2014-07-14 10:19

En is szeretnem kiprobalni de nem tudom milyen koret ilenne hozza kerem segitsen valaki
Elore is koszonom :)

Tjanka
Tjanka Tue, 2014-05-13 13:18

Elkészítettem, annyi változtatással, hogy kihagytam belőle a paradicsomot (a hugom nem szereti, pedig szívem szerint raktam volna bele jó sokat) továbbá nem bolti réteslapot használtam, hanem gyorsan húztam hozzá egy adag rétestésztát magam.

Már meg is kóstoltam ebédre. Szerintem jól sikerült, finom lett, bár mondjuk kicsit száraz lett, ez gondolom a paradicsom hiánya miatt van. Legközelebb vagy belerakom a paradicsomot vagy valamivel még szaftosabbá teszem a tölteléket. Viszont így adok mellé egy kis fokhagymás tejfölt és így finom. :)

Nensy
Nensy Wed, 2013-09-18 14:31

Vessetek meg, de nekünk nem jött be. Nem akartam elhiinni, kétszer is megcsináltam, mondom hát mindenki dícséri, nem igaz! De nem. Úgyhogy szomi voltam, hogy egyel kevesebb lehetetőség gyors vacsira. Bár, azt azért hozzáteszem, hogy (de persze lehet, hogy csak azért érzem így, mert nekünk nem izlett) van vele "pancsolás", ennyi erővel és idővel egy jó pizzát is össze lehet dobni.

rosalio
rosalio Fri, 2013-08-16 10:08

Bolti réteslap használata esetén több vékony réteslapot kell egymásra helyezni, és a réteslapok közé kell olvasztott vajat kenni, azért hogy ne ragadjanak össze, így megmarad a leveles jellege a rétesnek.

aantee
aantee / aantee Mon, 2012-12-31 16:15

Mostanában rendszeresen készítem vendégváráskor, m tényleg nagyon egyszerű. A szószt egyszerűsítendő pizzakrémet is szoktam bele használni, máskor meg ketchupot és kicsi mustárt keverek el a tésztán. Pillanatok alatt kész és nagyon finom.

Zsuzsi Mátraházi
Zsuzsi Mátraházi Tue, 2012-12-18 08:50

Csatlakozom azokhoz, akik csak leveles tésztát kaptak, én is abból csináltam :) Remek vacsora, hamar megvolt, a szerecsendiótól lesz különleges szerintem. Nagy sikere volt! :) Köszi!

nagyester
nagyester / nagyester Sun, 2012-12-16 19:29

Szia Dlizzy! tegnap talaltam ra a receptre es eredetileg csak Karacsonyra akartam elkesziteni. Nem birtam kivarni ezert ma megsutottem. ISTENI!!! Legkozelebb megprobalom paradicsom-friss bazsalikom-mozzarella toltelekkel, esetleg pesto-mozzarella-paradicsom vagy ricotta-spenot verzioban. :) koszi a receptet :)

Anya-banya
Anya-banya Fri, 2012-01-20 14:42

Kedves Dlizzy!
Tegnap vacsira elkészítettem ez a fincsi rétest. Isteni jó lett, pillanatok alatt elfogyott. Nagyon ízlett a családnak, biztos, hogy sokszor az asztalra kerül.
Köszi, hogy megosztottad.

jucuska81
jucuska81 Fri, 2011-06-10 22:50

Kedves Dlizzy!
Hát ez nagyon finom volt, és mellette nagyon egyszerű. Igaz én sem réteslappból, hanem leveles tésztából készítettem (véletlenül én is azt vettem), de tényleg nagyon jó volt.
Én még tettem bele kukoricát is, mert nagyon szeretem és így is fini volt.
Legközelebb jöhet a másik!
Köszönöm a receptet!
Üdv.: Judit

Mazsola75
Mazsola75 Sun, 2011-05-29 20:10

Kedves Dlizzy!

Ahogy ígértem elmondom, hogy REMEKÜL SIKERÜLT!!!! Nagyon nagy sikere volt a réteseknek... szinte pillanatok alatt elfogyott. Kislányom is, aki még csak 14 hónapos jóízűen falatozta. A paradicsomos-sonkás töltelékből 2 rétest tudtam kihozni, így a megmaradt tésztát tejfölös-fokhagymás-, szalámis-, sajtos verzióként csináltam meg. Az is finom lett, csak egy kicsit intenzívebb lett az íze a szalámi miatt.
Kérdésem, hogy Te még milyen töltelékkel szoktad csinálni???

Még egyszer nagyon szépen köszönöm a segítségedet és a finom receptet is!

Üdv: Tünde

Mazsola75
Mazsola75 Fri, 2011-05-27 19:31

Kedves Dlizzy!

Nagyon szépen köszönöm a gyors választ!
Ha megcsináltam, akkor majd megírom, hogy hogy sikerült!

Üdv: Tünde

dlizzy
Dlizzy / dlizzy Fri, 2011-05-27 16:36

A reszelt sajtot villával összekevered a tojásokkal. Nem kell melegíteni, a sütőben fog a tojás megsülni. Azért van a 2. tojásnak csak fehérjéje, mert a sárgájával kell megkenni a rétes tetejét. Sok sikert!
Üdv: dlizzy

Mazsola75
Mazsola75 Fri, 2011-05-27 13:34

Kedves Dlizzy!

Hétvégén szeretném megcsinálni a rétesedet... ám egyetlen kérdésem van :)
A sajtot a tojással hogyan kell behabarni??? Hogy kell ezt elképzelni??? Hidegen csak összekeverem, vagy melegen olyan sajtos rántotta lesz???

"A 1 tojást + 1 tojásfehérjét behabarjuk sajttal".

Hogyan kell ezt elképzelni????? :) Help me!!! :)

Üdv: Tünde

dlizzy
Dlizzy / dlizzy Sun, 2011-02-20 16:40

A recept szerint írtam az ajánlatot. Én még nem csináltam, mert a paradicsom mellett nálunk esélye sincs.Én karikákra vágnám, mert ha hosszába vágjuk, akkor a rétestöltésnél ügyelni kell, hogy a keresztben álljon minden szál, hogy a felvágásnál guszta legyen.
A tapasztalatokat írd meg!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-02-19 13:52

Szia!
A póréhagymás verziónál hosszában vagy széltében vágod fel négybe? Igaz, csak 1 szál póréhagymám van, de paradicsomot is tennék hozzá, szóval szerintem elég lesz az. De nem tudom elképzelni, hogy ha megpárolódott, szétválasztom a rétegeket, vagy elkarikázom?
Köszi, ha válaszolsz.

dlizzy
Dlizzy / dlizzy Fri, 2011-02-11 12:33

A sütés napján ropogós a tészta, és nekünk hidegen is nagyon ízlik. Másnapra a tészta megpuhul és az már nem az igazi... Bár a töltelék akkor is kitűnő marad. Sok sikert! ;)

durcs
Durcsó / durcs Fri, 2011-02-11 00:18

Hahó! Azt szeretném kérdezni, hogy milyen ez hidegen? Ilyen "állófogadásos" vendégségbe szeretném kirakni szeletekben :) Köszi előre is! Üdv, Durcsó

dlizzy
Dlizzy / dlizzy Wed, 2011-02-02 14:34

Én az összes lapot (180 g) megfelezem (2 tekercshez), és csak egymásra rakom őket. De ha gondolod, akkor közé kis olvasztott vajat, vagy vaj+ tejföl keverékét tehetsz. De az is jó, ha 2 lap egymásra kis adag a sajtos masszából rá két réteslap rétegezést csinálsz.
Én sütőpapíron szoktam sütni. Jó étvágyat!:)

manócska2010
manócska2010 Wed, 2011-02-02 10:19

Szia!
Lenne egy kérdésem a recepttel kapcsolatban. 4 darab réteslapot teszek egymásra és úgy jön rá a töltelék? A réteslapokat meg kell kenni olvasztott vajjal vagy a lapok közé nem kerül semmi sem? A tepsit ki kell vajazni? Válaszodat előre is köszönöm! Már alig várom, hogy megsüthessem. :) Üdv Manó

snoopyzsuzsi
snoopyzsuzsi Fri, 2010-10-29 14:58

Én leveles tésztába töltöttem, mert véletlenül olyat vettünk. A töltelék pont elegendő a 3 db leveles tésztához és nagyon-nagyon finom, de azért legközelebb réteslappal is kipróbálom!
Köszi a receptet! :)

Rose
Rose / Rose Mon, 2010-09-27 13:54

Ez egy nagyon finom recept! Igazán kreatív, egyszerű és finom, bármikor és bárkinek bevethető, isteni!
Köszönöm szépen!

sanaya
sanaya Fri, 2010-09-17 19:13

Köszönöm a receptet!
Már kétszer is elkészítettem. Nagyon finom.
A második sütésnél elbambultam és ledaráltam a paradicsomot. Ezért több zöld fűszert tettem hozzá (bazsalikom, pici petrezselyem, zellerlevél, pici kapor, só) és elfőztem a levét. 3 réteg tésztát használtam és hasonló lett mint egy lasagna. A vendégek nagyon dicsérték. Bekerült a kedvencek közé! :-)

borsika2
Borsika2 / borsika2 Mon, 2010-08-23 08:09

Kedves Dlizzy!
Tegnap elkészítettem vendégségbe a "réteseidet" 4 rúd lett, két féle töltelék (son-go-ku és a paradicsomos). Isteni lett, elsöprő siker :) amit ezúton köszönök Neked!

Várom a további receptjeidet :)
köszi szia
borsika2

Zarja
Zarja Fri, 2010-08-06 19:21

Már másodjára sütöm meg. Mondjuk az enyémben van paradicsom meg póréhagyma is. Köszönjük a receptet!:)

Zarja
Zarja Thu, 2010-07-29 12:47

Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy ebből két rúd rétes lesz vagy az összes réteslapot használjam fel egy rúdra?
Köszönöm a választ!

szeva65
Sz Éva / szeva65 Fri, 2010-07-23 09:33

Hát ezt biztosan megcsinálom. Nagyon guszta. Nekem leveles tésztám van itthon. Gondolom abban is meg lehet csinálni.

Éva

szeva65
Sz Éva / szeva65 Fri, 2010-07-23 11:54

Hát úgyis lehülés jósolnak, és nyugodtan lehet a hétvégén sütni:)
Majd megírom, hogy milyen lett.

Üdv Éva

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2010-07-22 12:18

Nagyon guszta!És, ha maradt, nem lehet egy szeletkét átküldeni így?Ezt meg kell csinálnom!!Minden van hozzá, holnap ez lesz az ebéd.Köszi!Éva-Anyóca

dlizzy
Dlizzy / dlizzy Thu, 2010-07-22 12:04

Örülök, hogy nektek is tetszik!
A családom is díjazta, minden héten ezt akarják enni! :)

436
réteslap 1 csomag
vöröshagyma 1 közepes fej
paradicsom 3 nagy db
sonka 20 dkg
tojás 2 db
sajt 15 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
szezámmag 1 teáskanál
vaj 2 dkg
olívaolaj 1 ek