Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sonkás-sajtos-petrezselymes palacsinta

Sonkás-sajtos-petrezselymes palacsinta
Sonkás-sajtos-petrezselymes palacsinta
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csak egy kósza ötlet volt, de eszméletlen finom lett!

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk.
  2. A tojássárgájából, lisztből a tejjel és az ásványvízzel palacsintatésztát készítünk, sózzuk, borsozzuk, belekeverjük az olivaolajat és az aprított petrezselymet, fél órát állni hagyjuk.
  3. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a palacsintatésztához forgatjuk.
  4. Palacsintasütőben a tészta egyik oldalát megsütjük, majd amikor megfordítjuk, a felébe beleteszünk 1 szelet sonkát, 1 szelet sajtot (ezt sózzuk, borsozzuk), majd még egy szelet sonkát, és gyorsan ráfordítjuk a palacsinta "üres" felét.
  5. Mindkét oldalát megsütjük.
  6. Majonézzel, paadicsomsalátával tálalhatjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 231
elküldve: 2
receptkönyvben: 69
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Kacz

Mióta szakács: 2012.06.03.
22 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, vacsora
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: palacsinta
adag: 2 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sós palacsinta, sajttal és sonkával töltött palacsinta, petrezselymes sajttal és sonkával töltött palacsinta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1149
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 25 dkg
sütőpor 0.5 csomag
tej 3.3 dl
szódavíz 1.7 dl
tojás 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek
petrezselyem 1 csokor
főtt sonka 20 dkg
ementáli sajt 20 dkg