Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sonkás-sajtos pizzagolyó fokhagymás mártogatóssal

Sonkás-sajtos pizzagolyó fokhagymás mártogatóssal
Sonkás-sajtos pizzagolyó fokhagymás mártogatóssal
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régi törzshely-kocsmánkban (mára már bezárt sajnos) minden hétvégén ezt ettük :)

hozzávalók / 4 adag

csiga

töltelék

  • 20 dkg szeletelt sonka
  • 20 dkg szeletelt vagy reszelt trappista sajt (vagy mozzarella, füstölt, stb.)

mártogatós

  • 2 dl tejföl
  • fokhagymapor ízlés szerint (friss fokhagyma is jó természetesen, de ez az "eredeti")

ajánlat

A tölteléket sok mindennel lehet variálni, akár baconnel, kolbásszal, szalámival, kukoricával, csak a képzelet szab határt, akár pizzás csigaként is elkészíthető. Sőt, ha a tésztába csak egy csipet sót teszek, és még 2-3 evőkanál cukrot, kakaós vagy fahéjas csigaként is meg lehet sütni. Olvasztott vajat összekeverek instant kakaóval vagy fahéjas cukorral, és ezzel kenem meg a csigákat (ehhez semmilyen mártogatóst nem készítünk:)).

A mártogatós szintén variálható akár apró snidlinggel vagy újhagymával is.

Szólj hozzá!

elkészítés

csiga

  1. Az élesztőt tejjel-cukorral felfuttatjuk.
  2. A lisztet elkeverjük a vajjal, sóval, tojással, majd összegyúrjuk az élesztős-cukros tejjel. Nagyon puha tésztája lesz.
  3. Letakarva egy órát meleg helyen kelesztjük.

töltelék

  1. Ha megkelt, 2 részre szedjük a tésztát, és kinyújtjuk. Megpakoljuk a sajttal és sonkával, majd mint a csigát, feltekerjük, és felszeleteljük.
  2. Mi a vékony tésztát szeretjük, és egyszerre be sem férne a sütőbe, így mindig 2 részben csinálom. Egy-egy rúdból így 12-12 csigánk lesz.
  3. 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük.

mártogatós

  1. A tejfölt elkeverjük a fokhagymaporral vagy zúzott fokhagymával.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 737
elküldve: 0
receptkönyvben: 65
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Marjorie

Mióta szakács: 2014.02.01.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
fogás: egyéb fogás
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

pizzacsiga

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

966
finomliszt 500 g
instant élesztő 7 g
cukor 1 ek
1 teáskanál
tojás 2 db
tej 2 dl
vaj 50 g
sonka 20 dkg
trappista sajt 20 dkg
tejföl 2 dl
fokhagymapor 0 ízlés szerint