Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sonkás-sajtos rusztikus kenyér

Sonkás-sajtos rusztikus kenyér
Sonkás-sajtos rusztikus kenyér
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A dagasztás, kelesztés sokszor kétesélyes művelete nélkül, házi körülmények között, igen egyszerűen és kockázatmentesen is készíthetünk kenyeret, és még kenyérsütő gép sem kell hozzá. Szerintem itt nem a szépség, hanem az íz a fontos!!

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Én püspökkenyér formában szoktam készíteni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk. A sót, paprikát, sütőport hozzákeverjük. A vajat belemorzsoljuk. Majd az apróra vágott sonkát és reszelt sajtot is hozzádolgozzuk. Morzsalékos tésztát kapunk.
  2. A 2 tojást a tejjel elkeverjük, és jól elvegyítjük a száraz hozzávalókkal. A kész tésztát sütőpapírral kibélelt vagy kivajazott kisebb formába igazítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben szép arany színűre sütjük. Sülés után kis ideig a formában hagyjuk hűlni, aztán szeletelhetjük. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 703
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
748 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: magas
fogás: köret

egyéb elnevezések

sajtos kenyér, kenyér sütőporral, gyors kenyér, ízes kenyér

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gabys
Gabys / Gabys Mon, 2015-10-05 10:04

Szia
ne haragudj, hogy pont tőled kéredezem meg, de gyakran belefutok ebbe a "rusztikus" receptmegjelőlésbe és sose értem. Ez a szó az én ismereteim alapján egy építészeti stílust jelez,vagyis:
"paraszti, falusias, egyszerű, otromba, faragatlan műveletlen, rusztikával kiképzett épületrész, latin, építészet". Melyik építészeti jelző illik erre a receptre, mitől rusztikus? Elégítsd már ki lécci a női kíváncsiságomat. Köszi Gabi

ilus74
Iluska / ilus74 Mon, 2015-10-05 10:48

Szió!Mivel láttam több fajta az enyémhez hasonló kinézetű,és nevezetű kenyeret,ezért lett ez a neve.Szerintem ha nem is minden szinonima szó igaz rá,de egyszerű,otromba,falusias,paraszti az igaz....
Nem mindig a kinézet,hanem a belső érték a fontos!Igaz ez sem szép,de annál finomabb!! :-)))

Gabys
Gabys / Gabys Mon, 2015-10-05 12:30

Aham, tehát akkor ez egyfajta védekezési kifejezés tőled és másoktól.:) Szerintem a képet nézve felesleges, sok jó recepted van, nincs rá szükséged:) Nem lehet minden sima, gömbölyű és habos-babos. A csokító se szép és mégis milyen finom:) Aki elkészíti a receptedet biztos elégedett lesz, még akkor is, ha eltér a megszokott formától. További szép napot Neked!

1038
finomliszt 20 dkg
1 teáskanál
fűszerpaprika 1 teáskanál
sütőpor 4 teáskanál
vaj 7 dkg
sajt 15 dkg
sonka 7 dkg
tojás 2 db
tej 1.5 dl