Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sonkás-sajtos, sült, leveles melegszendvics

Sonkás-sajtos, sült, leveles melegszendvics
Sonkás-sajtos, sült, leveles melegszendvics
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kényeztető, egyszerűen elkészíthető, mutatós, nagyon-nagyon finom reggeli, vacsora kerekedik belőle minimális munkával....csak imádni lehet....

hozzávalók / 3 adag

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előkészítjük a hozzávalókat. A leveles tésztát tekerjük ki, s a közepére - egymást félig takarva - hosszában rakjuk sorban a sonkaszeleteket úgy, hogy a két végén hagyjunk ki 2-2 cm-t a tésztából. Kenjük be egyenletesen a sonkaszeleteket a gulyáskrémmel.
  2. Ezt követően, a sajtszeleteket rakjuk végig - szintén egymást kissé takarva - a bekent sonkaszeletekre. A két oldalt kimaradt tésztát vágjuk be ferdén, körülbelül 1,5 cm-es csíkokra.
  3. Az egyik oldalról hajtsuk fel a csíkokat a sajtos-sonkás részre, s ezt kenjük be a csipet sóval kissé felvert tojással. Ezt azért kell azonnal, mert ez fogja össze, hogy sülés közben szét ne nyíljon. Ezután a másik oldalról is hajtsuk fel a bevagdosott csíkokat a másik - már felhajtott, bekent - tetejére. Kenjük le a felvert tojással az egészet.
  4. Majd szórjuk be szezámmaggal, s csúsztassuk át a saját papírjával egy sütőpapírral bélelt, megfelelő hosszúságú tepsibe, s tegyük a 200 C fokra előmelegített (alsó-felső állásban) sütőbe, süssük szép aranybarnára. Ha készre sült, vegyük ki, zárjuk el a hőt, s már szeletelhetjük is, de megvárhatjuk, míg kihűl - így is, úgy is isteni finom! Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti! Nem érdemes kihagyni! (A tészta saját papírja meg fog "égni" (nem lángolni!), ne ijedjünk meg!!!)
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 38x20x2 cm
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 2 299
elküldve: 2
receptkönyvben: 139
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Walaky

Mióta szakács: 2015.08.05.
161 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: húsvét, buli receptek, szilveszter
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: sós süti
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sonkás leveles, sajtos batyu

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vmzsuzsa
vmzsuzsa Sat, 2019-06-08 17:50

Nagyon ígéretes. Sajnos most nincs leveles tésztám, de ha vettem kipróbálom.

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Sat, 2019-06-08 18:15

Kedves Zsuzsa!
Köszönöm! Örülök, hogy megtetszett! :) Ígérem, nem fogod megbánni, ha elkészíted, valóban isteni!
További szép hétvégét!

604
trappista sajt 125 g
leveles tészta 270 g
sonka 20 dkg
gulyáskrém 1 ek
tojás 1 db
1 csipet
szezámmag 1 teáskanál