Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sonkás-sajtos táska

Sonkás-sajtos táska
Sonkás-sajtos táska
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még a nyáron a strandon el lehetett venni ingyen újságokat. Ezt a receptet találtam benne, most nemrég megtaláltam, úgyhogy elkészítettem.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit a fenti sorrendben beletesszük a kenyérsütőgépbe, és megdagasztjuk.
  2. A töltelékhez valókat összekeverjük.
  3. A tésztát vékonyra nyújtjuk, és egy nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  4. A lapok felére teszünk a töltelékből, majd félbehajtjuk, és a széleit alaposan lenyomkodjuk. Tojással megkenjük.
  5. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 17 356
elküldve: 7
receptkönyvben: 456
elkészítve: 12/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Flóra

Mióta szakács: 2009.08.25.
318 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: sós süti
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 6 főre
alkalom: szilveszter

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sonkás-tojásos batyu, sonkás-sajtos kelt tészta

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Csorbusz
Csorbusz / Csorbusz Wed, 2012-08-08 15:10

Tegnap este elkészítettem, igazán finom lett, és jó sok is. Biztos, hogy elfogom készíteni máskor is!
Ma ebédre ezt hoztam, és még hidegen is ízlik:)

edikooo
edikooo Wed, 2011-11-02 16:52

Szia Flóra!
Házi sonkával vagy gépsonkával kell készíteni? :)
Válaszodat előre is köszönöm!

Flóra
Flóra / Flóra Wed, 2011-11-02 19:24

Szia!
Igazából teljesen mindegy, mert úgyis ledarálod. Nálam gépsonkával készült, de házival is lehet. :)

Gólya
Gólya Fri, 2011-09-30 21:03

Flóra, köszönöm a receptet! Tegnap a férjem szervezett egy kis burcsák /vagy murci/ kóstolót a barátaival, én ezt sütöttem meg nekik, hogy ne nagyon ártson meg a finom nedű. az összes elfogyott, mármint a töltött táska. Tényleg nagyon finom volt !

bukfenc78
bukfenc78 Mon, 2011-07-11 10:01

Közben még aznap megcsináltam,gép nélkül,és szuper lett,köszönöm a receptet,már tovább is adtam :)!!

bukfenc78
bukfenc78 Fri, 2011-07-08 15:27

Kedves Flóra!
Kenyérsütőgép nélkül is neki lehet állni :)??

Flóra
Flóra / Flóra Mon, 2011-07-11 01:22

Persze, neki lehet állni, csak én vagyok a lusta és leegyszerűsítettem a dolgokat... :D

Kessy
Kessy Sun, 2011-03-13 00:00

Kedves Flóra!
Köszönöm, köszönöm ezt a szuper jó receptet:) Egy baráti összejövetelre megsütöttem tegnap, de annyira finom lett, hogy ma ismét készítenem kellett egy adaggal a páromnak:))
Üdv: Kessy

Flóra
Flóra / Flóra Sun, 2011-03-13 14:12

Kedves Kessy!
Jó hallani, hogy ennyire finom volt :) Örülök, hogy ízlett! :))
Üdv Flóra

Mucóka
Mucóka / Mucóka Thu, 2011-03-10 09:27

Kedves Flóra!
Tegnap megsütöttem ezt a finomságot!
Egyszerűen nagyszreű ez a recept!!! Már eleve a tészta alaprecept nagyon jó!!
Én még ilyen könnyed kelt tésztát nem is ettem.
Nekem nem volt itthon 30 dkg sonkám, így egy kicsit kevesebb töltelékem lett és maradt még egy kis fölösleg tésztám. Szerettem volna felhasználni,így a maradékot (ugyanazonn teknikával készítve) házi szilvalekvárral töltöttem meg. Miután megsült porcukorral szórtam meg.Na így is fantasztikus lett.
Köszönöm Neked,hogy feltetted ezt a szuper receptet!
Üdv.:Kata

Flóra
Flóra / Flóra Thu, 2011-03-10 17:25

Kedves Kata!
Örülök, hogy ízlett! :) Ezek szerint édesen is jó, most már ezt is tudom :))
Üdv: Flóra

Flóra
Flóra / Flóra Tue, 2011-03-08 22:10

Szia WhiteMagic!
Örülök, hogy tetszik a recept, remélem ízleni fog! :)
Üdv Flóra

almamag
almamag Tue, 2011-03-08 15:28

Próbáljátok ki ezzel a töltelékkel:

40-50 dkg darált hús
3-4 kávéskanál ételízesítő
1 db tojás
2-3 szál zöldhagyma (a szárával együtt)
1-2 db sárgarépa reszelve
Nagyon fincsi! Ez így a "Mandu" , ami egy igazi görög étel!

reguska
reguska Tue, 2011-03-08 13:47

Nagyon jól néz ki!!! el is mentem... meddig áll el? másnap is finom még? utazáshoz sütném előző este....

Flóra
Flóra / Flóra Tue, 2011-03-08 22:09

Szia reguska!
Másnapra is finom marad :)
Jó utazást és jó étvágyat! :)
Üdv: Flóra

772
tej 2.5 dl
napraforgó olaj 1 dl
1 kávéskanál
finomliszt 50 dkg
élesztő 2.5 dkg
sonka 30 dkg
tejföl 12 dkg
tojássárgája 2 db
sajt 30 dkg
tojás 1 db