Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sonkás sörkifli

Sonkás sörkifli
Sonkás sörkifli
25 perc / sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon puha kelt tésztát kapunk, alaprecept a Paprika TV-ből. A tölteléket ízlés szerint lehet variálni, fűszerezni: apróra vágott kolbászdarabok, pirított hagyma, pizzakrém stb. hangulat függvényében. Ez a sonkás nekünk nagyon bejött.:-)

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, 50 dkg lisztből, felfuttatott élesztővel. A maradék lisztet a tészta átgyúrásához fogjuk felhasználni.
  2. Dagasztani nem kell, egy éjszakára hűtőbe tesszük, letakarva.
  3. Másnap dolgozzunk tovább: a tésztacipót osszuk 2 felé, gyúrjuk át, nyújtsuk ki: mindkettőt kör alakúra, a maradék lisztet felhasználva.
  4. Megkenjük a tésztákat borsozott, olvasztott margarinnal.
  5. Derelyevágóval osszuk a köröket 8-8 felé (ebből 16 nagyobb kifli lesz) vagy 12-12 felé, így kisebb kifliket kapunk.
  6. Megszórjuk a reszelt sajtok keverékével és apróra vágott sonkával.
  7. A vastagabb széltől kezdve feltekerjük a cikkeket, sütőpapíros tepsibe rakosgatjuk, majd fél órát kelesztjük, meleg helyen.
  8. Tetejüket megkenjük tojássárgával, megszórjuk reszelt sajttal vagy különböző magokkal: tök, kömény, szezám, len, darálatlan mák stb.
  9. 25 percig sütjük 180 fokon, langyosan, hidegen tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 907
elküldve: 1
receptkönyvben: 337
elkészítve: 3/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Jahin

Mióta szakács: 2010.02.07.
189 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, szilveszter
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: sós süti
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sonkás-sajtos sörkifli, sonkás kifli kelt tészából

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

feheri
feheri Thu, 2012-01-05 19:23

Kedves Hajni!

Jelentem, ma én is megsütöttem a kifliket. Sonkás-sajtos, és kolbászos-sajtos töltelékkel, nagyon finom lett.
Majdnem úgy is néznek ki, mint a tieid a képen, csak sajnos a végére jöttem bele a kör alakú nyújtásba, háromszög szeletelésbe :) Köszönet a receptért.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2011-01-06 19:37

Hú, ezek a kiflik nagyon jól néznek ki:) Megindult a nyáltermelésem...
Az lenne a kérdésem, hogy miért kell éjszaka pihentetni? Esetleg meg lehetne csinálni miután összegyúrtam a tésztát? Vagy mindenképpen pihentessem 8-10 órát?
Anna

kh
Jahin / kh Thu, 2011-01-06 20:19

Ez a recept így szólt,én nem tértem el, szerintem nyugodtan megcsinálhatod,gyúrás után,de meleg helyen keleszteni akkor is kell fél-háromnegyed órát,sőt akkor én meg is dagasztanám a tésztát,mielőtt kelni hagyom.A hűtős változatnak nagy előnye,hogy a tésztával hidegen jobban lehet dolgozni,így szerintem könnyebb nyújtani és tekergetni is,és előtte dagasztani sem kell..Azután a tepsiben még kelnek a kiflik.Majd írd meg a végeredményt!!!!:-))Hajni

624
finomliszt 60 dkg
tej 3 dl
tojás 1 db
napraforgó olaj 1 dl
friss élesztő 3 dkg
cukor 1 ek
0.5 ek
tojássárgája 1 db
margarin 10 dkg
bors 1 kk
sonka 20 dkg
trappista sajt 10 dkg
füstölt sajt 10 dkg