Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sonkás szűzérme sajt trióval

Sonkás szűzérme sajt trióval
Sonkás szűzérme sajt trióval
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Barátnőmtől kaptam ezt az egyszerű receptet . Nagyon hamar elkészül és még hamarabb el is fogy :).

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Köretnek nem csak burgonya hanem rizs.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szűzérmét 1 cm-es darabokra vágjuk, sózzuk , borsozzuk és fokhagymát reszelünk rá.
  2. 2 órát hagyjuk állni.
  3. Kevés zsiradékon hirtelen mindkét oldalát a húskorongoknak pirosra sütjük .
  4. Egy tepsibe sorakoztatjuk a húdarabokat, mindegyik tetejére egy vékony szelet sonkát teszünk.
  5. Melléöntjük a bort a tejszínt és a sütéskor megmaradt kevés zsiradékot.
  6. Fóliával letakarjuk és előmelegített sütőben 25 -30 percig sütjük 180 °C -on .
  7. Amíg sül a hús, a  burgonyát  héjában megfőzzük, majd megpucoljuk és négybe vágva vajon átsütjük .
  8. 30 perc után leveszzük a fóliát a húsról és ráreszeljük a három féle sajtot, és addig sütjük tovább, míg meg nem olvadnak. Melegen tálaljuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 083
elküldve: 2
receptkönyvben: 99
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Edit

Mióta szakács: 2010.01.31.
149 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

sonkás hús sajttal, sajtos hús sonkával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

547
sertésszűz 1 kg
sonka 30 dkg
fehérbor 2 dl
főzőtejszín 2 ek
krémsajt 10 dkg
trappista sajt 10 dkg
mozzarella 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
burgonya 1 kg
napraforgó olaj 1 ek