Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sonkás táska

Sonkás táska
Sonkás táska
85 perc / előkészület: 60 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vendégváráshoz kiváló, remek borkorcsolya. A tésztát és a tölteléket akár előző nap is elkészíthetjük, jól elvannak a hűtőben, így a vendégség napján időt nyerünk.

hozzávalók / 5 adag

A tésztához:

  • 35 dkg liszt
  • 18 dkg vaj
  • 2 tk sütőpor
  • 1 mk só
  • 3 ek tejföl
  • 2 tojássárgája

A töltelékhez:

  • 30 dkg főtt, füstölt sonka
  • 5 dkg vaj
  • 3 ek tejföl
  • 1 tk mustár
  • 2 mk őrölt bors
  • 1 főtt tojássárgája

A táskák megkenéséhez:

  • 1 tojás
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a sütőporral összekeverjük, a vajjal elmorzsoljuk.
  2. Hozzáadjuk a tejfölt, a tojássárgákat és a sót, jól összegyúrjuk.
  3. A tésztát fóliába csomagolva a hűtőben pihentetjük, legalább 2 órán keresztül.
  4. 1 tojást keményre főzünk. A sonkát ledaráljuk.
  5. A darált sonkát a puha vajjal, a tejföllel, a tojássárgájával (amit előzőleg villával szétnyomkodunk), valamint az ízesítőkkel jól kikeverjük.
  6. A tésztát lisztezett nyújtódeszkán 2-3 mm vékonyra kinyújtjuk, és 10 x 10 cm-es négyzetekre vágjuk.
  7. A töltelékből diónyi halmokat teszünk a tésztára, és a két-két szemközti csücskét összefogva batyukat készítünk, vagy tehetjük a tésztára csíkban a tölteléket, rúdba hajtjuk, a két végét megnyomkodjuk, így táskákat készítünk.
  8. Kissé felvert tojással megkenjük a megtöltött tészták tetejét.
  9. Előmelegített sütőben 220 °C-on, kb 25 perc alatt szép pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 38x36 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 449
elküldve: 1
receptkönyvben: 63
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
175 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
nehézség: közepes
kalória: magas
fogás: meleg előétel
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sonkatöltelékes batyu, sós batyu sonkával töltve, főtt sonkás táska

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!