Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sonkás-tejfölös töltött burgonya

Sonkás-tejfölös töltött burgonya
Sonkás-tejfölös töltött burgonya
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sajtot a tetejére tesszük, lehet füstölt sajt is, parmezán, illetve feta vagy kecskesajtot lehet a töltelékbe is szeletelni.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A forrásban lévő vízhez szoktam tenni egy kis ételízesítőt, hogy adjon egy alap, kellemes ízt a burgonyának.
Fogyasztásnál a krumpli héját lehúzhatod, de el is fogyaszthatod, ízlések és pofonok.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először is odateszünk egy nagy lábasba vizet forrni. Eközben fogjuk a burgonyákat, és egy teljesen tiszta, új szivaccsal folyó, meleg víz alatt jól átmossuk őket. Majd beletesszük egy nagy tál langyos vízbe őket, hogy a maradék szennyeződés is leázzon róluk.
  2. Míg forr a víz, egy tálba beletesszük a tejfölt, felvágjuk a sonkát és fokhagymát (fokhagymanyomót is használhatunk), és ezeket is hozzátesszük. A mustár, majonéz és tejszín is belekerül a tejfölös-sonkás-fokhagymás töltelékbe, és jól összekeverjük. Majd 2-3 teáskanál vajat olvasztva (mikróban, bögrében) hozzáöntünk a töltelékhez, és összekeverjük.
  3. Ezután az oregánó kivételével az összes fűszert beletesszük többnyire ízlés szerint (a cayenne bors és szerecsendió intenzív íze miatt óvatosan bánjunk velük), és jól összekeverjük.
  4. A forrásban lévő, kissé sós vízbe tesszük a jól megtisztított burgonyákat, és ügyelve arra, hogy ne főjön szét, megfőzzük őket, majd leöntjük a forró vizet róluk, és hideg vízzel lehűtjük, hogy tudjunk velük tovább dolgozni.
  5. Hosszában elhelyezzük egy vágódeszkára a burgonyákat, majd a tetejüket levágjuk, és óvatosan kibelezzük őket egy kiskanállal. (Azért fontos figyelni arra, hogy ne főjön szét a krumpli, mert kibelezésnél könnyen szétrepedhet és szétmállhat.)
  6. Amikor sikerült az összes burgonyát kibelezni, egy kivajazott tepsibe helyezzük őket, majd a tölteléket belekanalazzuk a burgonyákba egy kis helyet hagyva a tetején, hogy tojást üssünk a töltelékre. Ezután reszelt sajtot szórunk a tetejére, és meghintjük egy kis oregánóval.
  7. Végezetül előmelegített sütőben alacsony lángon sütjük, amíg a sajt kissé barnára pirul. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 313
elküldve: 1
receptkönyvben: 48
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

adrinagy

Mióta szakács: 2017.01.29.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: töltött zöldség
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

krumpli töltve, sonkás-tojásos burgonya

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

738
burgonya 10 db
tojás 10 db
tejföl 2 dl
sonka 10 dkg
fokhagyma 2 gerezd
mustár 1 teáskanál
majonéz 2 teáskanál
vaj 10 dkg
petrezselyem 0 ízlés szerint
bazsalikom 1 csipet
fekete bors 0 ízlés szerint
cayenne bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
főzőtejszín 1 ek
szerecsendió 1 csipet
oregánó 1 késhegynyi
trappista sajt 10 dkg