Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sonkás tészta

Sonkás tészta
Sonkás tészta
67 perc / előkészület: 30 perc főzés: 7 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos füstölésű parasztsonkát szoktunk főzni és mindig marad olyan része, amit már nem tudunk szépen szeletelni. Ez bekerül a mélyhűtőbe és 2-3 hét múlva sort keríthetünk ennek a finomságnak az elkészítésére.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A sütőedény előkészítéséhez

ajánlat

Fejes salátát kínálhatunk mellé. Jól illik hozzá egy nagy pohár hideg sör.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát 7 perc alatt bő, sós vízben, amibe 1 ek olajat is öntünk kifőzzük, leszűrjük.
  2. A sonkát ledaráljuk.
  3. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a puha margarinnal kikeverjük, beleszórjuk a borsot, hozzáadjuk a tejfölt és belekeverjük a darált sonkát.
  4. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
  5. A sonkás keveréket óvatosan elvegyítjük a tojáshabbal és beleforgatjuk a leszűrt tésztát.
  6. A sütőedényt vastagon kikenjük margarinnal, beszórjuk zsemlemorzsával és belesimítjuk a sonkás masszával elkevert tésztát.
  7. Előmelegített sütőben 250 C°-on addig sütjük, míg a teteje szépen megpirul (kb. 30 perc).
  • sütési hőfok: 250°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 28 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 229 436
elküldve: 59
receptkönyvben: 1 761
elkészítve: 68/85
Facebookon megjelent: -

szakács

Muci

Mióta szakács: 2008.04.02.
175 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tészta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Maryalexa
Maryalexa Thu, 2018-03-08 00:20

Na ez az igazi! Már érzem is a számban! Nagyanyám is így készítette! Végre megtaláltam!
Köszönöm.

lulesz
lulesz Thu, 2014-02-20 18:19

Sos! 4 kanál tejföl elég hozzá? Sürgős! Köszönöm

Muci
Muci / Muci Fri, 2014-02-21 17:45

Szia Lulesz !
Egy kis pohár 3.75 dl 20 %-os tejföl kell hozzá. A dl helyett kanál lett mértékegységnek beírva a hozzávalók felsorolásánál, amikor megújították az oldalt. Javítani fogom.
Üdv. : Muci

vorsi0128
vorsi0128 Mon, 2013-04-01 11:47

Kedves Muci!

Köszönöm én is a receptedet! Nagyon fini lett. Én még a tetejét megszórtam egy kis reszelt sajttal.:))

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2013-03-31 19:47

Elkészítve, és nagyon finom volt, köszönöm szépen, én máshogy ismertem, de ezentúl ilyen mód fogom készíteni, köszönöm!
Kellemes Húsvétot kívánok!
Éva-Anyóca

zsoka179
Zsóka179 / zsoka179 Sun, 2010-12-19 09:17

Kedves Muci!

Tegnap fiam szülinapjára készítettem el ezt a tésztát, annyi bővítéssel, hogy raktam bele előre megpárolt cukkínit és hagymát is.Isteni lett, mindenkinek ízlett!!!Köszi a receptet!Üdv!

Muci
Muci / Muci Wed, 2010-10-13 15:25

Szia " sipi54 " !
Így októberben is örülök, hogy megcsináltad és ízlett .
Üdv. : Muci

sipi54
sipi54 Wed, 2010-10-13 13:57

Igy októberben,a húsvéttól igen távol ,nagyon-nagyon finom lett. Köszönöm

NoSalty
Nosalty / NoSalty Wed, 2010-04-07 08:36

2010. április 6-án (Húsvét utáni kedden) ezt a receptet nézték meg a legtöbben.

Muci
Muci / Muci Mon, 2009-09-14 14:41

Kedves Klarissz !

Szerintem alsó-felső sütéssel lesz a legjobb.

Üdv : Muci

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2009-09-13 16:04

Kedves Muci!
250 fokon, légkeveréssel vagy alsó-felső sütéssel kell készíteni ezt a finomságot.

1098
főtt sonka 45 dkg
tojás 4 db
margarin 10 dkg
bors 2 kk
tejföl 3.75 dl
csuszatészta 50 dkg
margarin 2 dkg
zsemlemorzsa 1 ek