Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sonkás-tojásos őzgerinc

Sonkás-tojásos őzgerinc
Sonkás-tojásos őzgerinc
35 perc / előkészület: 25 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy családi rendezvény alkalmára készítettem el.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 9 tojást megfőzünk, megtisztítjuk és felkockázzuk.
  2. Az őzgerincformát sonkaszeletekkel kibéleljük.
  3. Felaprítjuk a párizsit, uborkát, hagymákat.
  4. A maradék 1 tojást kikeverjük az olajjal, mustárral.
  5. 1 dl langyos vízben feloldjuk a zselatint. Tűzről levéve néhány percig kevergetjük, és hozzáadjuk a tejfölhöz.
  6. A tojásos masszára öntjük a zselatinos tejfölt, hozzáadjuk a felaprított alapanyagokat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és a sonkaszeletekkel kibélelt formába öntjük.
  7. A tetejét szépen elsimítjuk, 1 éjszakára hűtőbe tesszük, másnap kifordítjuk a formából, és szeleteljük.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 079
elküldve: 5
receptkönyvben: 137
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1091 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
nehézség: könnyű
kategória: tapas
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

hidegtál őzgerincben, tojásos sonkás őzgerinc, őzgerinc hidegtál

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

marti48
Marti48 / marti48 Fri, 2015-06-12 22:29

Kedves Csilla,

nagyon megtetszett a recept, köszönettel eltettem, szeretnem kiprobalni!

Üdvözlettel: Marti

520
csirkemell sonka 20 dkg
főtt tojás 9 db
tojás 1 db
párizsi 10 dkg
csemegeuborka 3 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
lila hagyma 1 közepes db
mustár 1 ek
tejföl 2 dl
zselatin 25 g
víz 1 dl
napraforgó olaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint