Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sonkás-tojásos rúd színes zöldségekkel

Sonkás-tojásos rúd színes zöldségekkel
Sonkás-tojásos rúd színes zöldségekkel
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon mutatós, könnyű elkészíteni, és mellesleg finom is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mexikói zöldségkeveréket 1 dkg vajon kevés víz, só hozzáadásával puhára pároljuk. (Víz ne maradjon alatta.)
  2. Közben a majonézből, a mustárból, a tejfölből stb. elkészítjük a mártást.
  3. 3 púpos ek zselatint 1,5- 2 dl vízzel feloldunk, felmelegítjük.
  4. Ha a mexikói saláta kihűlt, összekeverjük. Először a zselatint a mártáshoz, majd a salátát hozzá.
  5. Amíg a saláta hűl, gépsonkávak kibéleljük az őzgerincsütőt. A gépsonka alá fóliát tehetünk, úgy könnyebb kiszedni.
  6. A massza felét beleöntjük, 8-10 percre hűtőbe tesszük dermedni (nem a fagyasztóba).
  7. Kivesszük a hűtőből, és beletesszük a tojásokat, majd ráöntjük a marardék masszát. Befedjük a sonkával.
  8. Fóliával letakarjuk, hogy ne száradjon ki. Hűtőbe tesszük pár órára, és utána lehet szeletelni.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 40 260
elküldve: 20
receptkönyvben: 687
elkészítve: 27/37
Facebookon megjelent: -

szakács

Berdál Bernadett

Mióta szakács: 2010.05.03.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: tapas
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

tojásos-sonkás alagút, hidegtálhoz zöldséges-tojásos rúd

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Morrisz
Morrisz Mon, 2013-04-01 16:46

Húsvéti ünnepekre elkészítettem ,nagyon ízlett a családnak . Köszi a receptet .

pdildiko
pdildiko Fri, 2012-01-20 06:26

:((
Ugy tunik, nagyon ketballabas vagyok, mert nem sikerult felszeletelnem... teljesen darabokra hullott az egesz. :(
Pedig az ize nagyon jo, de immar kiskanallal lehet csak enni. Van valami trukkje, hogyan lehet ezt elkerulni?
Koszi

Batida
Batida / Batida Wed, 2011-08-10 13:36

Köszönöm a választ, és semmi gond a megszólítás miatt, aggattak itt már rám furcsább neveket is. :-)
(neked elárulom a "Batida de Coco" szerintem a legfinomabb kókuszlikőr a világon, innen csentem a nevem)

berbetti
Berdál Bernadett / berbetti Tue, 2011-08-09 22:33

Kedves Betida!
Elnézést a figyelmetlenségért,igazad van! Nem tudom pontosan a darab számot, de az őzgerincforma szerintem a mérete miatt ennyit ad ki. Sok sikert az elkészítéséhez.

Batida
Batida / Batida Sun, 2011-08-07 22:47

Kedves berbetti, nagyon tetszik a recept, de a tojást kihagytad a felsorolásból, ahogy elnézem. Mennyi kell bele? Szia, Bogi

579
mexikói keverék 45 dkg
vaj 1 dkg
tejföl 2 dl
majonéz 16 dkg
mustár 1 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
citromlé 2 csepp
zselatin 3 ek
gépsonka 5 dkg
főtt tojás 5 db