Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sonkás-újhagymás csirkemell

Sonkás-újhagymás csirkemell
Sonkás-újhagymás csirkemell
70 perc / előkészület: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Családom egyik kedvenc eledele a csirkemell.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Csirkemellszeleteket ízlés szerint sózzuk.
  2. Olajjal kikent tepsibe fektetjük, őrölt borssal megszórjuk, aláöntjük a vizet, és fóliával letakarva kb. 30 percig sütjük.
  3. Hagymát a zöld szárával együtt felkarikázzuk, a sonkát felcsíkozzuk.
  4. Tejfölt kikeverjük a tojással, hozzáadjuk a hagymát, sonkát és a reszelt sajtot (hagyjunk egy keveset a tetejére is), ízlés szerint fűszerezzük.
  5. Tepsiről levesszük a fóliát, hússzeletekre halmozzuk a szószt. Maradék reszelt sajttal megszórjuk.
  6. Fólia nélkül visszatesszük sülni, amíg a sajt szépen megpirul a tetején.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 10 441
elküldve: 2
receptkönyvben: 165
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1089 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos-tejfölös csirke

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

647
újhagyma 3 közepes db
csirkemell filé 80 dkg
tejföl 3 dl
tojás 1 db
sajt 15 dkg
csirkemell sonka 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
provence-i fűszerkeverék 1 kávéskanál
napraforgó olaj 5 ek
víz 0.5 dl