Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sonkás welsh rarebit

Sonkás welsh rarebit
Sonkás welsh rarebit
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sajtos melegszendvicsek királya! Csinálhatjuk hagyományosan, világos sörből is, de így, barnával megspékelve még karakteresebb! 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat egy edényben felolvasztjuk, majd hozzákeverjük a lisztet, és fokozatos keverés mellett, három részletben hozzáadjuk a langyon sört.
  2. A sűrű mártáshoz hozzákeverjük a worcestershire-szószt, a mustárt és a frissen őrölt borsot. Két részletben hozzákeverjük a reszelt cheddar sajtot, és addig melegítjük a keveréket, amíg az összes sajt el nem olvad benne.
  3. A kenyérszeleteket vékonyan megkenjük vajjal, és egy-egy sonka vagy tarjaszeletet fektetünk rájuk. A tetejét megkenjük a sörös-sajtos krémmel, és 200 fokos sütőben 10-12 perc alatt aranyszínűre sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 102
elküldve: 0
receptkönyvben: 47
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 2

szakács

Metro

Mióta szakács: 2016.11.16.
63 recept

receptjellemzők

konyha: angol
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
nehézség: könnyű
kategória: szendvics
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sajtos szendvics, sonkás melegszendvics

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

703
vaj 70 g
finomliszt 70 g
barna sör 250 ml
worcestershire-szósz 1 teáskanál
mustár 1 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
cheddar sajt 250 g
vaj 30 g
füstölt-főtt tarja 10 dkg
kenyér 4 szelet