Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sonkás-zöldfűszeres túróval töltött gomba

Sonkás-zöldfűszeres túróval töltött gomba
Sonkás-zöldfűszeres túróval töltött gomba
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Olyan ebédet szerettem volna, ami beleillik a diétába. A gomba, túró, sonka pont ilyen.

Tavaszi salátával kínáltam.

Természetesen krumplipürével, rizzsel is kitűnő fogás.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombák héját eltávolítjuk a tönkkel együtt. Kiolajozott jénaiba vagy tepsibe fektetjük őket egymás mellé.
  2. A sütőt előmelegítjük.
  3. A sonkát nagyon apró kockákra vágjuk ( kb. 3x3 mm-esre).
  4. A túrót egy villával alaposan összetörjük. Hozzáadjuk a tejfölt, a sonkát, a fűszereket (ízlés szerint). Jól összeforgatjuk.
  5. A gomba kalapokba kanalazzuk a tölteléket.
  6. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 28x38 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 40 407
elküldve: 16
receptkönyvben: 630
elkészítve: 50/59
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: töltött zöldség
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

sonkás-túrós gomba, töltött gombafejek, zöldfűszeres gomba töltve

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

KisGa
KisGa Fri, 2015-03-06 20:26

Az étel diétás mivoltát tudja még fokozni, ha nem kenegetjük a tepsit olajjal/vajjal, hanem sütőpapírt használunk :) Csak egy tipp.

drii
drii Thu, 2014-03-06 15:47

Ma megcsináltam és IMÁDOOOOM!!! :) Köszönöm a receptet, és biztos nem ez volt az egyetlen alkalom, hogy elkészítettem! Isteni lett!

Lujzi76
Lujzi76 Sun, 2013-12-29 23:31

Kedves Andi! Egyszer ettem valahol és nagyon ízlett. Nemrég rátaláltam a receptedre és karácsonyra elkészítettem. Nagy sikert aratott! Köszi, hogy feltöltötted! Boldog Új Évet! Üdv! Hajni

evamaria47
evamaria47 Mon, 2012-05-14 21:20

A gomba héját nem kell lehúzni,veszít az értékes ízből,aromából.Elég ha jól megmossuk és a szár aljából picit levágunk.A tönköt nem kell kidobni,a töltelékbe felhasználhatjuk,vagy levesekbe.Én rakott ételekbe és még pörköltbe is szoktam tenni,de a fasírozottat sem rontja el.Természetesen a kalapja sem...!

veressandrea
Andi80 / veressandrea Mon, 2012-05-21 15:01

Kedves Evamaria47, ahány ház, annyi szokás. Szokták mondani. Én a héját mindíg lehúzom, természetesen a tönköt nem dobom ki, de megtölteni csak akkor tudjuk, ha kiemeljük a kalapból :-) Köszönöm a hozzászólást. Üdv, Andi

259
gomba 10 nagy db
sonka 7 dkg
tehéntúró 12.5 dkg
tejföl 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek