Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sonkával és kolbásszal rakott padlizsán

Sonkával és kolbásszal rakott padlizsán
Sonkával és kolbásszal rakott padlizsán
105 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc sütés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Volt a hűtőben egy szép padlizsán. Először töltve akartam elkészíteni, aztán meggondoltam magam, s nem bántam meg. Isteni finom lett  így rakva.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit héjában megfőzzük.
  2. Közben a padlizsánt, a paradicsomot, s a kolbászt felszeleteljük, a hagymát és a paprikákat karikára, a sonkát kockára vágjuk. A hagymát és a padlizsánt egy kicsit megpirítjuk.
  3. A krumplit megpucoljuk, s egy nagy serpenyőbe, melybe kevés olajat öntöttünk szeleteljük a felét. Ráterítjük a sonkát, erre jönnek a padlizsánszeletek, majd a hagyma, újabb krumpli és padlizsán Végül beborítjuk paradicsommal és paprikával, s kolbásszal. Minden réteget fűszerezünk.
  4. Nyakon öntjük a tojásos tejföllel, tejjel, s betesszük a 180 C fokra melegített sütőbe, hőlégkeverésen.
  5. Míg a rakottas sül, lereszeljük a sajtot. 45 perc elteltével rászórjuk a sajtot, s tovább sütjük, 5 perc után átkapcsolunk grill fokozatra, és aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 1 097
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sonkával kolbásszal rakott padlizsán, sajttal a tetején, zöldséges padlizsán, sonkás padlizsánrakottas

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

597
padlizsán 1 nagy db
újkrumpli 1 kg
vöröshagyma 1 nagy db
hegyes erős paprika 1 db
paradicsom 3 nagy db
chili 2 db
fokhagyma 2 gerezd
sonka 5 dkg
parasztkolbász 10 dkg
trappista sajt 10 dkg
tejföl 1 dl
tej 1 dl
0 ízlés szerint
fekete bors 1 teáskanál
csípős fűszerpaprika 1 teáskanál
olívaolaj 5 ek