Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sonkával sajttal töltött sörkifli

Sonkával sajttal töltött sörkifli
Sonkával sajttal töltött sörkifli
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet az unokatestvéremtől kaptam. Gyors és egyszerű elkészíteni, mindig nagy sikert arat a férfiak körében is.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt elmorzsoljuk, a cukrot ráhintjük, és 15 percig állni hagyjuk. Az élesztő folyóssá fog válni. (Vigyázat: nyírfacukorral nem működik: a nyírfacukor megöli az élesztőt).
  2. Hozzáadjuk a tejet, sót, olajat, lisztet, jól összegyúrjuk. Kb. 1 órán át kelesztjük.
  3. Gombócokat gyúrunk belőle, amit lisztes nyújtódeszkán kinyújtva cikkekre metszünk. A cikkek végébe teszünk egy vékony csíkot a sonkából és sajtból, a csúcs felé haladva feltekerjük, kissé meghajlítjuk, hogy elérje a kifli formát.
  4. Tojással megkenjük, szezámmaggal meghintjük, 180 fokon sütjük, amíg a tetejük aranybarna nem lesz.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 25 579
elküldve: 4
receptkönyvben: 259
elkészítve: 20/20
Facebookon megjelent: -

szakács

TataiEliz

Mióta szakács: 2012.05.21.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
kategória: sós süti
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sörkifli, sörkorcsolya, sonkás-sajtos sörkifli, sonkás kifli kelt tésztából

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bondianita
Bondianita Mon, 2015-09-28 23:18

Szia, a liszt nagyon keves, valam eliras tortenhetett, ez inkabb 1000 g liszt.

V2rider
V2rider / V2rider Fri, 2015-08-14 21:52

Szia Eliz!
A múltkor megsütöttem a sörkiflid,az unokatesóm szülinapjára,nagy sikere volt, csak a z unokatesóm felesége mért rám hűvös pillantásokat,közben halkan azt mondta
-ez jobban süt,mint én-
a tésztája nagyon finom puha,bár én az élesztőre felfuttatáskor tettem egy kis tejet.. Köszi a receptet!

debeva
debeva Wed, 2014-05-28 23:34

Ja, es meg holnap is meg kell csinalnom kulon a ferjemnek.

debeva
debeva Wed, 2014-05-28 23:31

Koszonom a receptet. Eppen most sul a harmadik tepsivel, es Isteni! Mar a baratnom is beszaladt hozzam, hogy vigyen belole. Es vissza is hivott, hogy nagyon finom. Ez a fincsi recept ide Kanadaba is elert. :) Udv. Eva.....

Belsőmedve
Belsőmedve Thu, 2013-12-26 18:38

Sziasztok!

Ez csak frissen ajánlatos, vagy 1-2 nappal korábban is elkészíthető?

TataiEliz
TataiEliz / TataiEliz Fri, 2013-12-13 09:55

Szia!
Leellenőriztem. Pedig ennyi, az annyi: 2 kis kocka élesztő, az kb. 100g, a folyadék is stimmel. Többször elkészítettem már!

andrasne61@freemail.hu
Gabriella0924 / andrasne61@freemail.hu Fri, 2013-12-13 06:13

Szia! Kicsit soknak találom az élesztőt, 1kg liszthez 40-50 g-ot szoktak... nem? És a folyadékot is sokallom....pedig érdekelne a recept, megnéznéd? Köszi...

901
friss élesztő 100 g
finomliszt 100 dkg
tej 6 dl
napraforgó olaj 2 dl
cukor 2 ek
2 ek
tojás 1 db
szezámmag 2 ek
sonkásszalámi 30 dkg
sajt 25 dkg