Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sonkával töltött fánk

Sonkával töltött fánk
Sonkával töltött fánk
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a fánkot akár a maradék Húsvéti sonkából is el lehet készíteni. Laktató és nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

ajánlat

Tejföllel, retekkel, zöldhagymával kínáljuk. Jó étvágyat kívánok!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított burgonyát sós vízben megfőzzük, áttörjük.
  2. Ha kihűlt, összegyúrjuk a liszttel, a langyos tejben áztatott élesztővel, 1 tojással, 1 ek olajjal, sóval, és annyi langyos tejjel, hogy kemény tésztát kapjunk. Jól bedagasztjuk és meleg helyen kb. 45 percig állni hagyjuk. 
  3. Míg a tészta kel, addig a sonkát ledaráljuk és hozzákeverjük a tejfölt.
  4. A tésztát félujjnyi vastagságúra nyújtjuk, egyik felére tejföllel kevert darált sonkát halmozunk egyenlő távolságra. 
  5. Ráhajtjuk a másik felét, egy kicsit lenyomkodjuk, majd fánkszaggatóval- minden tölteléket középre téve - kiszúrjuk. Széleit lenyomkodjuk, és 20 percig pihentjük.
  6. Majd forró olajban kisütjük.

 

  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 325
elküldve: 0
receptkönyvben: 76
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, buli receptek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: fánk
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sonkás fánk, sós-töltött fánk, sonkával töltött fánk

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1411
burgonya 30 dkg
finomliszt 30 dkg
élesztő 2 dkg
tej 0.5 dl
napraforgó olaj 1 ek
tojás 1 db
0 ízlés szerint
füstölt-főtt tarja 20 dkg
tejföl 2 ek
napraforgó olaj 5 dl